Na Đeneral Jankoviću Kosovska policija zaplenila 83,5 kg heroina 1Zaplena droge na Đeneral Jankoviću FOTO: KP/Kallxo

Kosovska policija i carina zaplenile su 83,5 kilograma heroina na Đeneral Jankoviću, a u racijama na pet lokacija, pre svega u rejonu Peći i Prištine, uhapšeno je sedam osoba, dok se za dve traga, saopštili su na večerašnjoj zajedničkoj konferenciji za medije predstavnici policije, carine i tužilaštva u Uroševcu.

Glavni tužilac u Uroševcu, Šukri Jašari (Shukri Jashari) je potvrdio da je heroin zaplenjen na carinskim terminalima i da je destinacija bila za Prištinu.

Rešat Murseli (Reshat Murselli) iz Uprave za borbu protiv droge u Kosovskoj policiji naveo je i da su zaplenjena dva automobila.

Kako javlja Kallxo, on se zahvalio Carini Kosova i pograničnoj policiji na saradnji u zajedničkoj akciji.

A čestitke je odmah nakon zaplene uputio i kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja (Xhelal Sveçla), kada je inicijalno uhapšeno dvoje.

„Kada postoji volja za iskrenom saradnjom među raznovrsnim institucijama kako bi se osigurala vladavina zakona u ratu protiv organizovanog kriminala, rezultati ne nedostaju. 83,5 kg heroina manje na tržištu, dva kriminalca više u kosovskim zatvorima“, naveo je u čestitki na Fejsbuku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari