Na Državni univerzitet u Novom Pazaru upisano 544 brucoša 1Foto: Novi Pazar

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP), u prvom upisnom roku, u prvoj godini osnovnih studija popunjeno je 544 mesta.

Od tog broja brucoša 357 je na budžetu, a 187 je samofinansirajućih.

Popunjena su sva mesta na devet studijskih programa poslovna informatika, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, arhitektura, građevinarstvo, farmacija, rehabilitacija i sport i fizičko vaspitanje.

Za septembarski upisni rok ostalo je 186 slobodnih mestam 148 na budžetu i 38 samofinansirajućih.

Najviše slobodnih mesta, 110, ostalo je na tehničko tehnološkim naukama i to na četiri studijska programa : računarska tehnika, softversko inženjerstvo, agronomija i prehrambena tehnologija.

Na tri studijska prohrama na Departmanu za prirodno – matematičke nauke :matematika, hemija i biologija, ima još 69 mesta za buduće brucoše,

Na osnovnim strukovnim studijama Zdravstvena nega, ostalo je još samo 7 mesta.
Ove godine nema upisa na studijske programe pravo, ekonomija i srpski jezik i književnost, jer su u postupku akreditacije, kažu na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Od nove školske godine, samofinansirajući studenti imaju novu cenu školarine, koja na DUNP nije menjana trinaest godina.

Školarine su povećane za po 10 hiljada dinara, na 60.000 i 70.000 dinara u zavisnosti od studijskog programa, osim za farmaciju gde je 120 hiljada dinara.

S.Novosel

Foto: DUNP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari