Turistička manifestacija Gospojina, koja će se krajem ovog meseca održati jubilarni deseti put, ponudiće posetiocima i jubilarni program. U muzičkom delu manifestacije nastupiće izvođači koji su obeležili prvu deceniju ovog događaja, nastalog na tradiciji Revije paradnih zaprega kojom se završavala mesna slava. Sada je Gospojina, zahvaljujući trudu i ponajviše idejama njenih tvoraca, manifestacija koju posećuju gosti iz regiona.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


– Mi smo za ovaj jubilej, desetogodišnjicu održavanja manifestacije Gospojina, pripremili više nego dobar program u saradnji sa ranijim izvođačima koji su već nastupili na Gospojini. Tako da će sugrađani i svi posetioci imati prilike da uživaju u koncertu Zvonka Bogdana, Hari Mata Harija, Severine, Plavog orkestra, Svetog grala, Yu grupe, Bajage i Instruktora, Edde iz Mađarske i Lepe Brene – najavio je Nemanja Visković, direktor turističke organizacije opštine Novi Bečej, na konferenciji u beogradskom Parobrodu.

Žika Jelić iz Yu grupe, koja ove godine nastupa na Gospojini, seća se svog prvog nastupa na ovoj manifestaciji.

– Novi Bečej znam od ranije, kada je Vojvodina bila najveće rokersko područje u staroj Jugoslaviji. Zahvaljujući Gospojini, organizatorima i danima koji su posvećeni rokenrolu, ljudi će moći da uživaju u dobroj muzici, i od strane Yu grupe, kao i od ostalih izvođača – naveo je Žika Jelić.

Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej i idejni tvorac Gospojine, kaže da se organizacioni tim više ne takmiči da li će imati 200.000 ili 250.000 posetilaca, nego se takmiči u tome da posetioci imaju što bolju ponudu, da se što bolje provedu, da odu puni utisaka, ali da se pri tome ne naruši mir i sklad grada, da i dalje bude najčistija manifestacija, kao i to da i dalje bude najbezbednija manifestacija.

– Želimo da naši posetioci prvenstveno osete te porodične vrednosti koje naša manifestacija promoviše, gde mogu da dođu sa decom, gde će se deca super provesti zajedno sa roditeljima, gde će se takmičiti u kuvanju riblje čorbe, kupiti suvenire za prijatelje, jahati konje, voziti se fijakerima, obići znamenitosti Novog Bečeja i još mnogo toga. Čeka ih kompletno osmišljen program, i naravno da uživaju u koncertima. Najveće muzičke zvezde koje će nastupiti jesu važne, ali koncerti su ipak samo deo naše manifestacije, bitna je ta atmosfera koju sam pomenuo i pozitivna energija koja se stvorila oko Novog Bečeja – kaže Saša Šućurović.

Prema njegovim rečima, Novobečejci se čuvaju da njihova turistička manifestacije ne preraste u vašar. Odnos svečanosti, čistoće i mirne atmosfere i sa druge strane odlične zabave, energičnosti organizatora i posetilaca je formula njihovog uspeha. O tome mogu da svedoče svi posetioci koji su već bili u Novom Bečeju, poručuju domaćini koji goste primaju od 27. do 30. avgusta na šetalištu, kraj obale Tise.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari