Na ispit u Beogradu izašlo više od 150 studenata, samo jedan položio

Ostavite komentar


  1. Sta se bunite, pa ni vas „najbolji student“ svih vremena ne postuje ni Ustav pa vlada drzavom a vama stalo da polozite ispit

  2. Oropustili si da kažu da su rezultati izašli 20 min do pola sata posle ispita.
    Kamo je moguće pregledati i oceniti 50-60 radova u tako kratkom roku?
    Takođe, kod nekoga je jedan isti odgovor tačan, kod nekoga nije.
    Sve ove činjenice bude sumnju u korektnost ocenjivanja.

  3. Da je država pravna, profesori poput dotične Karanikić ne bi ni radili, tj. bili bi lišeni poslovne sposobnosti.

  4. „za koju studenti tvrde da je najstroža“

    Videli bi oni šta je strogoća da im se povampiri Oliver Antić i da im kaže „Hajde, Diko, piši pitanje – Kauza“
    Uzgred, za pismeni deo ispita su zaduženi asistenti. Na pogrešnu adresu se obraćate.

  5. Na svakom fakultetu postoje uska grla. Jedno takvo na novosadskom FTN-u je Matematička analiza 1. Studenti i sa prevatnim časovima jedva polože predmet, a neretko ga godinama prenose pa ga na kraju polažu dok ne uspeju. Profesorova predavanja su potpuno beskorisna naspram težine ispita i načina bodovanja.

  6. Obligaciono pravo na Pravnog u BGu problem? haha pa nisu culi za MPP izgleda

  7. Nije ovo jedini ispit na kome se ovako postupa.Na Pravnom su specijalitet ovi kvalifikacioni ispiti za koje asistenti spremaju pitanja i koje retko ko prodje. I ti koji polože neretko imaju baš interesantna i prepoznatljiva prezimena.
    Na tom fakultetu je odavno sve postalo stres,improvizacija i lovljenje neznanja. Kadar je takav da uspomena na ono što je fakultet imao i značio više ne postoji. Ne nude ništa a traže sve a i odgovara im ovo obaranje jer pune fakultetsku kasu. Znaju da zaokruže priču i da im ostanu ogromna sredstva sa kojima se posle prave varijante.

  8. Ja sam diplomirao 81.godine na istom fakultetu. I onda je bilo strogih profesora kao Orlić, Pak, Nikolić, Sablic ali sve u granicama visokog profesionalizma. Ovo što čitam je zabrinjavajuće ali kad sav video trik pitanja sve je jasno. Ispit nije kviz Potera već razgovor dva akademaca jedan preko puta drugog. Jasno mi je sto nasi političari zaobilaze Beograd. Ipak je Kragujevac prava mera

  9. Vreme je da se pootpuštaju ti neprofesionalni profesori sa BU. Uključujući Bosiljku Djuričić sa veterine.

  10. Ruku na srce, kakve „kadrove“ produkuje dotični fakultet već godinama, ne bi trebalo da je i taj jedan položio.

  11. Има непримремљених студената, али има и настраних професора особењак. Шта је горе треба испитати ?

  12. Zasto javno prozivate kolege zbog lose prolaznosti… To je, po mom misljenju, duboko pogresno.

  13. Da ne ulazimo u analize i procente, ali danas većina studenata nije dorasla visokoškolskim obrazovanju.

  14. Kad se setim upravnog prava na Pravnom fakultetu u NS 1993 godine….. ljudi su napuštali fakultet zbog tog ispita…
    Mislim da svrha ispitivača ne treba da bude da studentu nađe ono što ne zna pa da ga obori, već obrnuto, da proceni nivo znanja za prelaznu ocenu

  15. Nek se preispitaju navedeni profesori kakvi su predavaci.
    Nemojte da mi kazete da je 150 studenata izaslo nespremno na ispit.
    Izvinite ali ti profesori trebaju da prodju psiholoske testove,a ne da izigravaju mocnike.

  16. Završila sam pravni fakultet pre neku deceniju i ne mogu da zamislim pismeno ispitivanje pravnih predmeta. Sprovodili su se testiranja na vežbama, ali ne kao vid mere naučene nauke, što je ispit, kada neposredna komunikacija profesora nauke i studenta kroz pitanja, podpitanja, izražavanja, iskazanog razmišljanja… daje rezultat – znaš/ne znaš. Obligacije, sa knjigom od 1.000 i više strana se meri testom, trik pitanjima?! Nepotrebno. Čak i ako je test uveden u svrhu sprovođenja prethodne eliminacije, mislim da je nepotreban.

  17. Vidimo u praksi kakvi su pravnici. Najbolji student nepoštuje ni Ustav ni zakon. A, profesorima je u interesu da pune kasu i đžepove. Poznato odavno! Srbija je u svakom pogledu zemlja tuge i bola.

  18. Problem je sto kad se zavrsi Pravni fakultet, celo znanje mozete da bacite u vodu. Na fakultetu ne uce nas resavanju pravnih zadataka koje ce vas sacekati u poslu, ne uce vas da sacinite ni jedan pravni akt. Moje misljenje je da najpre treba uvesti na vezbama da se studenti uce sastavljanju pravnih akata. Izadjemo sa tog fakuleteta prepuni teorije, a praksa je 0. I onda nastane problem. Naravno ucite posle na poslu, ali po meni to je nedopustivo. Naravno, obligaciono pravo je svima i ranije predstavljalo problem, upravo pismeni deo. Cak za nasu generaciju su bili uveli letnja dodatna predavanja kako bi se iskljucivo prosao pismeni deo iz obligacija, s tim sto ako ne polozite usmeno istog dana, opet ispocetka morate u sledecem roku da polazete i pismeni deo. Al nista bolji nije ni pismeni deo iz mpp-a, za polaganje istog mora da se ide na vezbe i plus dodatne konsultacije.

  19. Zbog takvog ponasanja pojedinih profesora studenti se prebacuju na privatne fakultete i onda ekspresno zavrsavaju fakultet.Koliko znaju to vidimo svakoga dana…
    Ako je zaista toliko niska prolaznost na ispitu profesor treba da se zapita koliko je uspesan u pedagoskom radu ali to kod nas ne biva

  20. Da su učili sigurno bi položili. Gle čuda teška pitanja,trik pitanja…pa možda da napišu samo kako se zovu i čekaju da polože. Posle se pitate kako su nam pravnici loši,kakav student takav pravnik,sudija advokat

  21. To asistenti smišljaju. Svi padnu i profesor slobodan. Na predmetima gde su uveli kvalifikacioni ispit je slično osim ako student nije ministrov sin, emeritusov unuk, dete nekog bitnog i moćnog . U tom slučaju sva je prilika te testove i popuni onaj ko ih je sastavljao. Za normalne dobre i vredne studente ovaj fakultet je postao problem, stres i trošak.
    Sve može da se tamo dobije osim znanja i poštovanja. Nastavni kadar je neinspirativan, dosadan, mahom i lično nesrećan i ubijen u pojam.Sadašnje generacije, jednu lepu uspomenu sa studija poneti neće a ako nisu iz opsega odabranih studiraće minimum šest, sedam godina.
    Zbog pojedinih profesora silni studenti su napustili studiranje. Dekan tihuje i u posao se ne meša, kao ni oni koji se bave studentskim pitanjima a izbori za parlament su namešteni.

  22. Ko jos ide na pravni…nije valjda da i dalje primaju 1500 studenata po generaciji? Nema posla ni za ove diplomirane od pre 20 god a kamoli za nove naraštaje…upisujte IT deco, manite se ćorava posla..

  23. Па шта хоћете? Можда диплому, а да не учите – џабалебароши! Не знате ви шта је факултет од увођења Болоње

  24. Prava nigde nema kod nas ! Na svakom fakultetu neke veze, vezice, prof.daju ocene kako su raspolozeni, ko im je simpatican…

  25. Zasto na farmaceutskom nema apsolventsi ispitni rok a i kod njih obaraju za kojekakve gluposti a pustaju podobne

  26. Можете да причате шта хоћете, али нико не може да каже да је ово нормално и да „нису научили“ јер тих 150 студената није прескочило прве две године факултета, па се случајно задесило на испиту из облигација него су то студенти који су положили претходних 15ак испита, међу којима је било и тешких и обимних, можда неких и тежих од овог, и како онда рационално објаснити да само један од њих 150 после свега тога што је прошао у претходне две године, баш падне на овом испиту и баш нико од њих није способан да научи то градиво чак ни за пролаз на тесту који је само услов да се одговара усмено?Тестове смишљају и прегледају асистенти, који још увек и немају то звање, тако да треба мало преиспитати и њихову способност да раде на тим функцијама, а такође и професоре који то очигледно одобравају.

  27. JEL to Marko.Dj. koji je ucestvovao u ,,legalizaciji,,kradje izbora?taj nekog da ocenjuje

  28. U korumpiranoj zemlji, gde nema vladavine prava i gde državni tužilac ne postoji, ostalo je samo još da maltretiraju decu i leče komplekse. Bežite deco, što dalje ako ste pametni. Ne šalim se uopšte.

  29. Ovo je samo pokazatelj gde nam je skolstvo, drzavni fakulteti imaju svoje kriterijume pa se nemoze bez znanja poloziti ispit a kome to ne odgovara na privatnim nema padanja prohodnost je gotovo sigurna a znanje?

  30. Znamo šta se dešava na Pravnom,a šta radi profesor julovac,šta priča na predavanjima i ispitu,kako se ponaša prema studentkinjama?

  31. Na pravnom fakultetu u Beogradu,je opšte poznato izivljavanje pojedinih profesora nad svojim studentima,niska prolaznost na većini ispita i korumpiranost istih.Konacno da se neko oglasio i stavio ih u novine.

  32. Трик питања? Научи ти то како треба бато, па се нећеш тако лако збуњивати!

  33. Ako studenti nemaju znanje krivica je profesora,ako nije jasan kriterijum ocenjivanja opet je do profesora,po običaju ona je krivicu prebacila i na ostale

  34. Sramota za nefer katedru sa Obligacionog prava. Ni u kakvu statistiku se ne uklapaju, em što nema zvanične literature, em je prolaznost nikakva. Pod hitno promeniti ili ispitivače ili način polaganja!

  35. Pali kritirijumi i radne navike za vreme dvogodišnjeg „Korona raspusta“, pa je sada teško vratiti se u regularne okvire učenja i studiranja.

  36. Vecina profedora na Pravnom ne bi trebala da se bavi tim poslom. Mrze studente, ponizavaju, omalovazavaju rad i trud. Ponasaju se kao nedodirljivi i nezamenjivi kompleksasi. Te retke studentkinje koje poloze su primorane na razne necasne radnje zarad brzeg i lakseg prolaza. Ceo taj sistem je odavno truo i strasno je izivljavanje profesora.

  37. Ионако има превише правника. Није правни најтежи факултет. Има много тежих на којима је систем полагања испита, такође, много тежи- писмено, практично, усмено, па- ако паднеш усмено, опет све испочетка- ветерина нпр.

  38. Pa i treba da padaju kad neće da se učlane u SNS i onda lepo dobiju diplomu za 2 vikenda.

  39. U pravu su profesori treba znanje i uvenje kao nekad ranije se trazilo znanje a sada malo prinauci i ceka da ga pusti profesor dragi studenti knjiga u ruke i uci nisu profesori krivi sto traze zmanje

  40. Sta reci za profesora koji predaje na beogradskom fakultetu – dakle, na vrednostima akreditovanog studijskog programa i konkretnog silabusa obligacionog prava i naravno, na znanju koje selektirani studentu donose iz sistema srednjeg obrazovanja. Stice se utisak da nam profesori dolaze iz „svemira“ a mi zemljani jos nismo sisli sa drveta.

  41. Данашњи студенти би да се сваке ноћи проводе на журкама, да уче дневно пола сата и кад дођу на испит обавезно положе. Уколико не положе крив је наравно професор…

  42. Gospodo studenti! Od 86e, kad sam ja studirao Visu masinsku u Zemunu, na ispit matematika je pismeni izlazilo 3-4000 ljudi, prodje 5,6 na usmeni, a 1 ili 2 polozi usmeni… I tako svaki rok… Prof Ante Vučemilović… Hvala. I knjigu u šake, molim.

  43. Sta su radili profesori i asistenti ? Ako od 150 studenata niko nije položio, to više sigurno nije do studenata, vec do lošeg nastavnog kadra. Kakvi su to testovi pre ispita? Testovi se rade na vežbama. A gospoda profesori nek drže predavanja jasno i strucno, kao što su pre više decenija radili pravi profesori Orlic, Pecujlic, ObenStankovic, da ne govorim o profesoru Lukicu na cija predavanja su dolazili i sa drugih fakulteta. Profesori sramite se.

  44. A zasto ne polazu samo usmeno? Tri pitanja, znas, ne znas…Bez tih besmislenih trik pitanja , jos ce im uvesti brzalice i bacanje kamena sa ramena. I tako misle da odgajaju intelektualce??? A pismeni se kao i na drugim fakultetima rade na bubice, kao sto svi znamo samo se pravimo ludi- vlast i opozicija da ne dira „decu“, roditelji da se deca dokopaju diploma tako da je to zacarani krug.

  45. Od Bolonje fakulteti postali školice. Naši ulazni i izlazni kolokvijum jači od sadašnjih ispita. Naši četvorosemestralni ispiti sa po osam ispitnih pitanja sada su iscepkani na kolokvijuma na po mesec dana a kolokvijum za izlazak na vežbe i za izlazak na ispit su postali deo ocene. Budalaštine.

  46. Ne mogu asisteni da odgovaraju za to što je neko pao ispit. Profesori treba da ih nadziru i da im pregledaju i testove i rešenja. Ako uprkos tome, asistenti različito ocenjuju, to je onda zaista do asistenta.

  47. Ima i gorih stvari,a šta je sa SB kome dovode studentkinje u jednom šumadijskom hotelu,ima i snimaka,izjava,predmer oformljen….znam,biće mučno kad se procesuira i izadje u javnost,frapantno i mučno šta čovek radi ali istinito

  48. Правни фаултет у Београду је од увек био легло професора УДБА-ша. У задње време партијци коло воде.
    Посебна је прича што нема практичног дела. Кад сам средином 80-их тражио посао, покопавало ме што ми је знање било неупотребљиво.

  49. Ili su kritetijumi prilikom upisa novih studenata bili previše niski, ili ti profesori ne rade svoj posao kako treba. U svakom, slučaju, nešto sa tim fakultetom nije u redu.

  50. Pa treba da zagreju stolicu… Da su ucili prosli bi… Nije to privatan pa da moze tata da kupi diplomu!!

  51. Najbolje bi bilo da kao na nekim provatnim fakultetima treci put obavezno polozite… Kakvo znanje takva i drzava

  52. Па шта хоћете,да прођете на муфте па кад треба да браните некога или оперишете(доктори) ви идете системом елиминације или еци пеци пец?То је одговорно занимање и наравно да мора да се зна и научи а не на срећу и везе завршавате факултете.Зато су нам правници полуписмени,кад ми треба помоћ тек сваки десети зна одговор на моје питање.Срамота је ваша.

  53. Nesto slicno se desilo na polaganju jednog ispita za ovlascenig revizora. Od 57 kandidata polozilo nad dvoje.

  54. Pa, idite na union i megstrend, svi ćete platiti, ups, položiti ispit. Eno krkobabić, sve položio na megstrendu, dika i ponos tatin.

  55. Predlazem studentima sa BU da se konsultuju sa kolegama iz Novog Sada, koko oni to resvaju na privatnim pravnim fakultegima.

  56. Pismeni deo?Ja sam davno završila,ali polagalo se samo usmeno,direktno postavljanje pitanja i odgovori,bez prava i na koncept..prof.Stanković,Perović

  57. Kakva Država, vlast i sve institucije, takvi i fakulteti! Korupcija, mito, iživljavanje, profesorski kadar partijski a ne najstručniji, i to je to! Platiš sko želiš da položiš, ili se učlaniš u SNS, i dobiješ i doktorat! Teško nama!!!!!

  58. Osamdesetih godina u Beogradu najpismeniji studenti su bili na Filoloskom, Teoloskom i Pravnom.

  59. Malo pravopisa za autora teksta… ispit se mozda i sastoji od dva dela, usmenog i u svakom slucaju pisanog… Ne/pismen moze biti samo covek, ne i ispit. Znaci co ek je pismen ili, ne baj boze, nepismen. Ispit je usmeni i pisani, ne pismeni.

  60. Jun 1974. Tehnološko-Metalurški fakultet u Beogradu, ispit iz matematike kod prof. Momčila Ušćumlića polagalo nešto više od 400 studenata, što starih, što brucoša, pismeni položilo 20, usmeni samo jedan! Nikakva halabuka i bunt nije dizan!

  61. Evo, danas je bio ispit kod sva tri pomenuta profesora i test je položilo 12 studenata. Je l’ dovoljno? Ili moraju apsolutno svi da polože?

  62. Ok
    Oformi se nezavisna komisija ,polaže se ponovo
    Ko zna zna ko nezna jednom za sva vremena im zacepite usta ili promenite profesore.

  63. Zar treba da ih puštaju ako nisu naučili? Na kraju ćemo imati diplomce koji ne znaju da rade ono što na diplomi piše! Hoće li ljudi umirari,mostivi osdati a cipele se raspadati jer oni koji imaju diplome-to ustvari ne znaju da rade.

  64. Ako im ne valja državni fakultet,imaju privatnih koliko hoćeš, ne moraš ništa znati. Što ne kažu koliko studenata isti studij završi za 4 godine bez ikakvih problema.

  65. Kada budu učili i naučili rešiće probleme.
    Ne mogu Danas i N1 da rešavaju probleme polaganja ispita.

  66. То су последице онлајн наставе. Навикли су да не уче а да добију добре оцене.

  67. Niko ne postavlja pitanje da kad se sa tog fakulteta izadje niko ne zna sastaviti ni tužbu ni žalbu niti pojma o pravu ima ,prakse nema. Pravni fakultet je jedan stres za omladinu ,traže od tebe sve ,pomoć ne dobijaš naplaćaš se svega izadjes sed bez zivaca i pravac Biro rada. A i kad pocnes da radiš za tugu kreneš da kraj sa krajem ne možes da skrpiš. Tako da pravo je suficitarno zanimanje i svakako mnogo je bolje da ljudi i omladina krenu nesto korisno da rade.

  68. Zato i beže studenti na privatne fakultete. Za kratko vreme može se zatvoriti fskultet zbog par ispitivača.

  69. Dogovore se studenti da namerno ne polože i onda naprave problem profesorima, koji samo rade dobro svoj posao.

  70. Zanima me samo pošto ta bolonja treba da bude ista za sve fakultete, kako ispade da se razlikuje od fakulteta do fakulteta? Mislite li vi da su sva deca bas da ne kažem kakva, kad je prolaznost takva? Nije poenta da dokazujete studentima da neznanju, već da ih nečemu naucite! Iscimate ih na svaki mogući nacin, iz samo vama znanih razloga! Koja je poenta toga? Vodite neke statistike, a ne rešavate ništa? Hoće li ovo ikad biti zemlja gde će deca voleti da uče?

  71. Test bi trebalo da sluzi da padnu oni sto nisu ucili a da ostali prodju na usmeni deo a ne da niko ne prodje na usmeni deo…i onda da profesor ne mora ni da ispituje. Znam te testove, užasni su…nekad nisi siguran u tačne odgovore čak i da imaš zakon i knjigu pored sebe da proveriš. Malo pitanja, ne znas kolikonima tacnih odgovora, negativni bodovi…

  72. Diplomirao sam 2005 god. kao jedan od najboljih studenata iz generacije 2001
    Taj Marko Djurdjevic je i u ono vreme kao matori docent izigravao dzelata-osvetnika i najvise mrzeo kvalitetne studente i namerno onima koji su imali sve desetke kvario prosek. Ja vam tvrdim da u Nemackoj na pravnom fakultetu 95% naseg kadra redovnih profesora ne bi doguralo dalje od saradnika u nastavi. Prosto sami bi dali otkaz jer ne bi mogli da ispune uslove naucnog rada. U Srbiji su oni uvrteli sebi u glavi da su faraoni, najvise se lepo osecaju kada presudjuju studentima, a po 15 godina ne objave ne neki naucni rad nego ni sms na strucnu temu. Avaj… a sta tek reci za onog Aleksandra Jaksica….

  73. Neverovatno je koliko zlih komenatara zbog nemoci studenta da rese problem sa samom ustanovom pa traze pomoc javnosti.. Pa zar ih ne treba podrzati, zar to nije normalno i razumno. Jer eto svi su verovatno po „splavovima“ i ne uce dovoljno, jel tako.. Pa njih 150 ne uci.. Vi ni ne znate kako to funkcionise tamo. A o tome sto mrzite sebe i svoju rodjenu decu kroz te kvazi stroge komentare i mislite da ste ti koji treba i mogu da osuđuju – treba sa sobom da malo popricate. Toliko mrznje, osude, politike, a sve na pogresnom mestu… Recite to tamo gde treba i kome treba. Svi smo valjda ljudi pre svega.

  74. Naravno da će na kraju problem biti rešen u korist studenata. Jer cilj našeg obrazovnog sistema nije sticanje znanja i veština kojima će „hraniti sebe i porodicu“, već pravljenje za oko lepe statistike o broju „visoko obrazovanih“. Još malo će fakulteti postati kao osnovne škole, obavezni, pa niko neće padati na ispitima jer neće imati smisla. A onda se u realnom svetu susretnete sa npr. diplomiranim pravnicima sa državnih univerziteta koji ne barataju osnovnim pojmovima struke, već se igraju copy-paste igrica, naravno „debelo“ naplaćujući uloženi trud.

  75. Nama u Nisu se jedne godine dogodilo da 80 studenata izadje na krivicno pravo kod jednog od profesora i niko nije polozio. Usmeni ispit je ukupno trajao 40 minuta. Sve u svemu profesori na pravnim fakultetima su totalno fer i korektni. Toliko su fer da su prisustva seksualnog uznemiravanja studenata cesta, ucene, namestanje naucnih konkursa zbog velikih nagrada za „naucnike“, te bi zatvor ili ludnica bili fer opcija za 70% njih.

  76. Svi ovi koji jedva čekaju da napišu kako studenti ne uče nisu kročili na fakultet.

  77. Duboka je tradicija ovakvog profesorskog ponašanja na Pravnom: ja sam ga upisao 1976. Među ocenama preovladavale su šestice, uglavnom zasluženo, nisam voleo tu nauku, mada je bilo ispita na kojima sam znao za više, ali kad profesor vidi na prošlom ispitu cifru 6, to je za njih hipnotišuće, oni to samo automatski prenose: ako znam za više od 5, to je automatski 6, ne više. I tako dođem do Obligacija. Prof. Vladan Stanković krene da me ruši i ruši i ruši. Jednom se zainatim i nad tim knjižurinama (pogotovo Opšti deo je debela knjiga) provedem celo leto. Znao sam minimum za sedmicu, a komotno je mogao da mi da i osmicu. On mi, međutim, sa blaziranim, lažnim osmehom vraća indeks i kaže: Moraćete vi to bolje, kolega. I tako se to nastavi. Ali posle ovog ispita na kome sam znao ali pao – praktično više nisam učio. Stalno mi je za ispit dopadao isti profesor, sa istim tekstom kako ja to „moram bolje“. I tako, jednog dana, dok sam blejao u toj zgradurini, prilazi mi mladić. Otprilike moj vršnjak. I kaže: Ti si… taj-i-taj, izgovara moje ime i prezime. Ja ga prvi put vidim. Potvrdim svoj identitet. On kaže, tiše: Ti si puno puta pao Obligacije? Jesam, potvrdim i to. On mi se primakne skroz do lica, pogleda brzo levo i desno, i kao u špijunskim filmovima tiho kaže: Pa, vidi, ne mora to tako da bude, razumeš? Profa, dakle, šalje meni čauša koji mi traži mito u ime profesorovo. Ja se sa gađenjem okrenem od čauša i izađem iz zgrade. Mi smo tada znali „cenovnik“ za prolaz Obligacija: 800 maraka. Ali da me profesor sistematski ruši da bi me naterao da platim… to ja nisam bio čuo. Ubrzo sam, ne polagavši više taj niti bilo koji drugi ispit, napustio Pravni, ispisao se odatle. Nikad nisam zažalio zbog toga. Žao mi je samo zbog roditelja koji su to teško podneli…

  78. Pa kada su ludi i idu na fakultet. Zemlja je dno dna a sa tom diplomom u inostranstvu mozete .upe da obrisete

  79. Svakako, kad se dobro nauči, na testu ne može da te zbune ponuđeni odgovori. Deca su danas naučila da se svaki njihov oblik testiranja završi popunjavanjem kružića i učenje iz skriptica.

  80. Kada budete učili ko ova studentkinja koja je položila i još dobila čistu 10 možete nešto da pričate a dotle zagrejte stolice i knjigu u šake

  81. Prof Karanikic je medju najboljim profesorima na tom fakultetu.
    Sacekajte mpp za proteste.

  82. Cujemo samo negativne price i iskustva. Pa nek napisu studenti onda i pozitivna, ko je dobar predavac, korektan ispitivac, ko dobro drzi vezbe, priprema studente za takmicenja, koji asistent im je ostao u lepom secanju, cija knjiga im se urezala u pamcenje, koga pamte da je imao kulturan i fer odnos cak i kada ih je obarao… Nemoguce da o vise od 100 ljudi koji tamo predaju vi imate samo negativna iskustva…

  83. Profesorima, otkaz.
    Ovo je njihov poraz i treba da snose posledice, ocigledno nidu sposobni da prenesu znanje!

  84. Tim profesorima i asistentima treba oduzeti diplomu i udaljiti sa fakulteta. Šta su oni radili na pdedavanjima i konsultacijama? To je korumpirana družina koja očekije samo mito. Sramota, inče i sam sam prosvetni radnik. Koga oni i za šta uče? Da sutra budu korumpirani idioti, kakvi su danas većina sudija.

  85. Generalno studenti više ne uče dovoljno, traže samo prolaz,opustili se tokom kovida. Hoće preko hleba pogaču.

  86. Profesori! Studentima treba preneti znanje. To očito vama ne uspeva. Trudite se bolje da ne bude odnos 1:150!

  87. Uglavnom profesori takvog kriterijuma jedva da su i zavrsili fakultete.Svoje komplekse,frustracije i raznorazne druge nedostatke tako “ lece“. A ,da, kao ljudi od “ struke“ su nula. P.s.Tako kazu “ ankete“.

  88. Nisu polagali mehaniku na mašincu 90-ih gde je izašlo oko 700 a nije položio nijedan. I koliko još takvih ispita je bilo. Biće drugi rok, stolica mora dobro da se zagreje.

  89. Ja kao student sa visokim prosekom na Univerzitetu u Novom Sadu Vam pružam podršku i razumem Vašu sitaciju. Ljudi koji nisu kročili na fakultet Vas osuđuju. Rado ću se pridružiti Vašem protestu.

  90. Zasto niko ne kaze da je taj morao da polozi, jer je clan sns, pa to znaju svi na pravnom na njegovoj godini kao on polaze ispite

  91. Ljudi, ovaj je aktivni clan SNS i svaki ispit mu je ovakav kod labilnih i potkupljivih profesora. Sutra ce nam taj i slicni oljackaju drzavu

  92. Podržavam studente,ovom bezobrazluka treba stati na put.Šta hoće novac ?Tako ugledan fakultet dođe do dna…sa takvim profesorima.

  93. Овако је било код нас на ЕТФ-у стално на Електроници 1. Уобичајено.

  94. Nista ovo ne bi bio problem da neki od profesora ne rade i na privatnim fakultetima, gde su u obavezi da ispostuju prolaznost i smanje kriterijum u odnosu na studente. A ti isti kad diplomiraju jednaki su sa nama koji smo sa drzavnog. To je nepravda, treba da se ukinu privatni fakulteti, pa neka ostane ovako strog kriterijum, ionako je previse pravnika. Ali nece naravno, jer pare su u igri. A i ti privatni kadrovi su posle odlicni za politiku, kao sto mozemo da vidimo. Skupstina ih je puna.

  95. Naučiš, rešiš već rešene testove (dostupne po forumima), vidiš gde ti fali znanje, pa u krug – do ispita. Obligacije se ne spremaju za 2-3 nedelje

  96. Blago nama dobro je da ne studiraju medicinu. I nije tacno da je tesko, ako se uci naravno.

  97. Prof. Karanikic Miric je profesorska gromada, inspirativna i fantasticno prenosi znanje. Uvek tu za studente. Pitanje je sta se desava iza kulisa i ko su ti koji se bune. Sta je sledece? Ajde da ukinemo Pravosudni, mnogo je tezak …

  98. Na Cambridge ili Oxfordu bi rekli ili ih nauci ili se makni tj.nisi sposoban za profesora.Na farmaciji cuvena patoloska fiziologija.

  99. Sa prolaznošću na ispitima se nije igrati u obe varijante. Za čitavu porodicu, ulaganje u studenta je ogromno. A taj student bi sutra trebalo i da bude stručnjak. Autonomija ocenjivanja je ponekad i put u samovolju.

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras oko 19 sati počeo protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.