Na jugu Srbije zvanično preminulo deset kovid pacijenata 1Univerzitetski klinički centar Niš: Foto Beta/Saša Đorđević

U Kliničkom centru Niš u protekla 24 časa preminulo je još sedam pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa, saopštila je danas popodne ta zdravstvena ustanova.

Prema navodima na veb-sajtu niškog KC, u kovid objektima te ustanove danas popodne ukupno je hospitalizovano 347 pacijenata, od kojih je kod 202 potvrđen koronavirus.

Na respiratoru se nalazi 11 pacijenata.

U niškom KC počeo je da raste broj preminulih 6. novembra, od kada ih je, po zvaničnim podacima, i po 12 dnevno. Broj hospitalizovanih u toj ujstanovi je skoro tri i po puta veći u odnosu na početak  novembra, kada ih je bilo manje od stotinu.

Na sajtu niškog KC danas popodne je, takođe, objavljeno da su u poslednja 24 časa u zdravstvenom centru Leskovac preminula tri pacijenta sa potvrđenim virusom.

U zdravstvenom centru u Leskovcu hospitalizovan je 113 pacijenat, a kod 90 je potvrđena korona infekcija. U tri kovid bolnice u Vranju na lečenju je 115 pacijenata, od kojih je 100 pozitivno na virus.

Jedan od koordinatora privremene kovid bolnice u Sportskom centru “Čair” Goran Mitrović kazao je danas da su u toj bolnici hospitalizovana 54 pacijenta, od kojih ej najviše transportovabo iz Beograda.

On je rekao da je “desetak pacijenata bilo na kiseoniku”.

U Institutu “Radon” u Niškoj Banji danas je hospitalizovano 133 kovid pacijenata, uglavnim pristiglih izvan Niša.

Među pacijentima u “Radonu” ima i onih u srednje teškom stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari