Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Farskih Ostrva sa 3:1 (2:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine i još korak se približila baražu za odlazak na kontinentalni šampionat. Na ruku našoj selekciji ide i pobeda Italije nad Slovenijom (1:0), koja sada ima bod manje od „orlova“ i jedan meč više odigran. Izabranici Vladimira Petrovića su dominirali u većem delu utakmice protiv Farana, ali su za pobedu strepeli sve do pogotka Zdravka Kuzmanovića u 69. minutu. Pre toga strelci su bili Milan Jovanović (6) i Zoran Tošić (22), a rezultatsku neizvesnost vratio je Frodi Benjaminsen (37).


Srbija – Farska Ostrva 3:1 (2:1)

Strelci: Jovanović 6, Tošić 22, Kuzmanović 69 – Benjaminsen 37. Stadion: Partizana.

Gledalaca: 7.500. Sudija: Arman Amirkanjan.

Žuti kartoni: Holst, Eltor (Farska Ostrva).

SRBIJA: Jorgačević, Ivanović, Biševac (od 45. Tomović), Subotić, Kolarov, Stanković (od 46. Petrović), Kuzmanović, Ninković (od 82. Fejsa), Tošić, Jovanović, Pantelić.

FARSKA OSTRVA: Torgard, Naes, Gregersen, Danielsen, Davidsen, Baldvinson, Benjaminsen, Samuelsen (od 73. Justinusen), Edmundson, Eltor, Holst (od 78. Muritsen).

 

„Orlovi“ su od početka meča nametnuli jak ritam, pre svega preko leve strane na kojoj su odlično sarađivali Kolarov i Jovanović. Upravo je posle njihove akcije novi član Anderlehta iskoristio nesporazum između golmana Torgarda i defanzivaca Farana i glavom doneo prednost srpskoj selekciji. Pantelić se dosta trudio u vrhu napada, ali je retko dobijao upotrebljive lopte, pa je i drugi gol postignut posle centaršuta Kolarova. Tošić je „zakucao“ loptu pod prečku i najavio goleadu našeg tima. Međutim, gosti su iskoristili kiks u odbrani Srbije, Holst je prebacio Subotića, a Benjaminsen bez problema matirao Jorgačevića.

Taj pogodak kao da je „okovao“ noge našim fudbalerima koji su izgubili niti svoje igre pa su stihijskim napadima retko dolazili u prilike za pogodak. Tek je gol Kuzmanovića sa distance vratio „kiseonik“ domaćinu koji je u finišu propustio da pobedu učini još ubedljivijom jer je lopta završavala na stativi gola Farana posle udaraca Tošića i Kolarova.

Kapiten Srbije Dejan Stanković odigrao je 100. meč u dresu sa nacionalnim grbom, ali je zbog povrede glave morao da ostane u svlačionici između dva poluvremena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari