Na korona virus do sada testirano 50 ljudi u Srbiji, nema zaraženih

Ostavite komentar


  1. Predlog Urednistvu Danasa
    – Da se jasno objave kriterijumi koje Srbija koristi pre testiranja na COVID
    – Da redakcija bude proaktivna i pogleda sta druge zemlje rade i kako su prosirile navedene kriterijume. Stari vise nisu relevantni
    – 50 testiranih je ‘smesno’ Juzna Korea = 136,707
    (izvor Korea Centar za Kontrolu Bolesti – https://www.cdc.go.kr/board/board.es?mid=a30402000000&bid=0030
    – USA takodje je izmenila kriterijume
    – Opti je utisak da mnoge drzave ne rade sto bi trebalo; narocito u Evropi. Pogledajte UK – objavljivace podatke jedanput sedmicno, i NECE davati lokacije novih slucajeva. Veoma neodgovoran akt.

  2. Dobro je sve dok je tako.Nadam se da od nas ne kriju istinu.Nije mi sve jedno,jer moram da se krecem medju narod.Pijem vitamin C i kod kuce imam ambilefe ruski aparat za preciscavanje vazduha.Pre neki dan sam procitao da su naucna istrazivanja pokazula da proces fotokataliticke dezinfekcije (koji koristi ovaj uredjaj) moze da ubije razlicit broj virusa.

  3. Virus mogu da prenose i oni koji ne pokazuju nikakve simptome. A i oni čiji su simptomi slabi. Samo 20% obolelih ima teške simptome.
    Nadam se da ćete pratiti razvoj situacije kao novinari, a ne stenografi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.