Na kovid odeljenjima bolnica u Boru i Negotinu hospitalizovana 62 pacijenta 1Foto: J.B.K.

Iako se svakodnevno beleži značajan broj bolesnika koji su se oporavili od virusne infekcije, novozaraženih je više time raste i brojka aktivno pozitivnih u Borskom okrugu.

Najviše ih je u Boru, gde je u prethodna dva dana, prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ registrovano 118 novih slučajeva zaražavanja. Oporavilo se 107 bolesnika, jedan pacijent je preminuo od posledica korona virusa i na teritoriji grada, kako je saopštio gradski Štab za vanredne situacije, je 619 aktivno zaraženih. Na grudnom odeljenju borske Opšte bolnice koji je u kovid režimu zbrinut je 61 oboleli, u kovid ambulantama su obavljena 72 prva i 126 kontrolnih pregleda, a na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano je 17 bolesnika.

Prisustvo korona virusa laboratorijski je potvrđeno kod 16 osoba u negotinskoj opštini u kojoj je prema  najnovijim informacijama  Zdravstvenog centra Negotin, 288 aktivno zaraženih. Novozaraženi su starosti od 16 do 71 godine. U Zdravstvenom centru na kovid odeljenjima hospitalizovan je 31 pacijent sa bronhopneumonijom. Juče su na lečenje primljena tri pacijenta, dva su puštena na kućno lečenje, jedan zbog teže kliničke slike transportovan u kovid bolnicu u Kruševcu, a dva bolesnika su preminula.

U kladovskoj opštini se beleži blagi pad aktivno obolelih. Prema podacima tamošnjeg Zdravstvenog centra prisustvo virusa potvrđeno je kod šest osoba, izlečeno je dvostruko više i aktivno pozitivno je 107 bolesnika.

Juče su u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja testirane 42 osobe, osam je pozitivno na virus. Od 124 aktivno zaražena bolesnika nevakcinisano je 89, a u kovid bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano 20 pacijenata. U četvrtom talasu zaražene su 393 osobe, oporavilo se 256, a od posledica virusne infekcije preminulo je 13 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari