Na lozničkoj pijaci je ponuda domaćih životinja, uglavnom po nepromenjenim cenama u odnosu na prethodnu sedmicu, i dalje raznovrsna i bogata, izuzev krupne stoke koje i dalje nema u prodaji, jedino su jeftinije cene svinja, dok stagnira cena stočne hrane.

U Zavodu za poljoprivredu u Loznici juče je rečeno da su cene svinja svih kategorija u proseku niže desetak dinara nego prethodne sedmice, što, kako je uočeno, nije značajnije uticalo na povećanje kupovine različitih kategorija tih domaćih životinja. Prema tom izvoru, za prasad od 15 kilograma traži se do 190 dinara za jedinicu mere, ali se najčešće prodaju po 180 dinara, od 15 do 25 kilograma u ponudi staju do 160, tovljenici u klasi su 130, a van klase 110, dok su izlučene krmače nuđene po ceni do 100 dinara za kilogram.

Cena jagnjadi i dalje je, uglavnom, nepromenjena i u ponudi je do 210 dinara kilogram, ovce su 120, koze staju 100, a jarad 180 dinara po kilogramu, dok i dalje izostaje ponuda goveda. Ponuda stočne hrane i dalje je bogata, naročito prvoklasnog kukuruza po ceni od 20 do 22 dinara za kilogram, dok pakovanje stočnog brašna od 30 kilograma staje 400 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari