Na Međunarodnoj izložbi zlatarstva i časovničarstva „Sjaj“, koja počinje danas, predstaviće se oko 50 izlagača iz Turske, BiH, Makedonije, Hrvatske, Nemačke i Srbije.


Posetiocima će u Hali „Master“ biti predstavljeni zlatni i srebrni nakit, drago i poludrago kamenje, nove tehnike u izradi nakita, alati i mašine za zlatarstvo i časovničarstvo, a predviđeno je i više stručnih predavanja iz tih oblasti u Kongresnom centru Novosadskog sajma.

Posebno aktivni na predstojećoj sajamskoj priredbi biće članovi Udruženja zlatara Novi Sad, koji će osim na zajedničkom izlagačkom prostoru gde će predstaviti veštine svog zanata okupiti i 16 partnerskih kompanija koje se bave proizvodnjom nakita od plemenitih metala i opreme za njegovu izradu.

I na ovogodišnjoj priredbi biće u velikoj meri prisutni izlagači iz Turske koji će, osim nakita od zlata, srebra i drugih plemenitih metala, zatim dijamanata, bisera, sintetičkog kamenja za zlatarstvo, predstaviti i bižuteriju, modni nakit, zlatnike i srebrnjake.

Svoje eksponate predstaviće i novosadsko Društvo ljubitelja minerala, stena i fosila „Geo-pan“, a nastupiće i učenici zlatarskog smera Srednje mašinske škole u Novom Sadu.

„Sjaj“ će biti otvoren od 10 do 18 sati, ulaz je besplatan, a u izložbenu halu prolaziće se kroz detektor za metal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari