Na akumulacionom jezeru u Čonoplji, kod Sombora, koje se prostire na skoro 45 hektara, proteklog vikenda okupilo se četrdesetak pecaroša iz Engleske, Mađarske, Hrvatske, Švedske, Makedonije.

Zanimljivo je da su oni stari znanci preko sajta www.ilovecarp.com, koji je napravljen 2003. Blagoje Nemčev iz Kikinde, jedan od moderatora sajta, kaže da su se ovi ribolovci godinama družili preko tastature, a okupili su se kako bi „spojili imena sa likovima“. Miloš Miletić, takođe moderator sajta, u Čonoplju je došao iz Švedske, prešavši oko 3.000 kilometara. On kaže da sajt poseti veliki broj ljudi iz celog sveta. Danijel Vajdić i Renato Palčić su stigli iz Zagreba. I njima se veoma dopada čonopljansko jezero, nekomercijalizovana voda, sa puno primeraka krupne ribe. Upecali su amure od 15,5 i od 13 kg, šarana od 11 kilograma i nekoliko manjih komada. Nikola Gromiko je na upoznavanje, druženje i pecanje doputovao iz Londona i ističe da je ovo jezero po mnogo čemu jedinstveno.

Cilj pecaroša bio je šaran od 23 kilograma, kakav je na jezeru ulovljen pre nekoliko dana i posle slikanja vraćen u vodu. Ovog puta, zbog, kažu, lošijih meteoroloških prilika, morali su se zadovoljiti primercima od po petnaestak kilograma, a posle fotografisanja krupna riba je vraćena u vodu. Inače, u ovom jezeru hvatani su somovi teži od 40 kilograma, a jezero, pogotovo vikendom, posećuje veliki broj ribolovaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari