Dvesta aktuelnih naslova iz pera poznatih domaćih i stranih autora, predstavljenih na ovogodišnjem 53. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, uskoro će se naći na policama novovaroške Biblioteke „Jovan Tomić“. Od najtiražnijih 12 izdavačkih kuća, iz naše Biblioteke poručena su dela u vrednosti od oko 65.000 dinara, od kojih trećinu čine knjige iz oblasti dečje i tinejdžerske literature.

Najmlađim poklonicima pisane reči tako će uskoro biti dostupna brojna popularna izdanja izdavačke kuće „Ružno pače“, kao što su Avanture četiri prijatelja , dogodovštine kultne junakinje dečje književnosti „Sara B. Savić“ autorke Barbare Klau, kao i knjiga „Caca faca“ od Megan Megdonald. Izdavačka kuća Buklend publikovala je nova književna ostvarenja Moša Odalovića „Evo seckam vodu za hrčka“ , Milovana Vitezovića „Dedovina“ i Dragana Lakićevića „Robin Hud iz Topčiderske šume“.

Od Narodne knjige su naručena popularna književna ostvarenja Danijele Stil „Ana Bolen“ i „Nasleđe Bolenovih“ , roman Agate Kristi, kao i brojne knjige tinejdžerskog sadržaja. Na policama ovdašnje književne riznice ljubiteljima knjige biće dostupan i novi roman Paola Koelja „Brida“, trenutno najčitaniji bestseler „Hiljadu čudesnih sunaca“ Haleda Hoseina, koji se proslavio knjigom „Crveni šator“. Među brojnim naručenim delima koje je publikovala Laguna, naručena su i poznata književna ostvarenja Suzan Grilan „Devojka u zumbul plavom“, novi roman Harlanda Kobena „Obećanje“, kao i najnovija hit dela poznate domaće spisateljice Vesne Radusinović i Mirjane Bobić Mojsilović ( „Srbija u ogledalu“ i „Azbuka mog života“)

Domaća književna riznica biće obogaćena i primerkom kontroverzne knjige „Dragulj Medine“, koja je neposredno pre Sajma bila čak povučena iz prodaje zbog protivljenja Islamske verske zajednice, a među policama će svoje mesto pronaći i delo Luja De Bernijera „Kapetanova kći“, izdavačke kuće „Plato“.

– I ovu sajamsku manifestaciju iskoristili smo da naručimo knjige koje bi zadovoljile ukus ovdašnje čitalačke publike, koje je, na žalost, sve manje. Nadam se da će ih poznata dela iz pera uglednih autora privući na značajnije druženje sa knjigom – ističe Boško Stanić, direktor gradske Biblioteke. On ocenjuje da su na ovogodišnjem Sajmu knjiga izdavačke kuće priređivale impresivne promocije, kao i da su se prilagodile potrebama tržišta, ukusima publike, ali i džepu poklonika knjige dajući popuste i više od 50 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari