U svečanoj sali Gradske uprave Požarevca priređen je prijem za članove Federacije evropskih karnevalskih gradova koji prisustvuju Svetskoj konvenciji karnevalskih gradova koja se održava u Vrnjačkoj banji i na kojoj učestvuju predstavnici tridesetak zemalja.

Predsednik FEK-a Henri van der Krun uručio je zamenici gradonačelnika Vukici Vasić (na fotografiji) plaketu u znak zahvalnosti za podršku lokalne samouprave u organizaciji karnevala, a Nebojša Vukičević, predsednik OO 31. Konvencije FEK-a istakao je veliku pomoć koju je Požarevac pružio u organizaciji konvencije koja se održava u Vrnjačkoj banji. Henri van der Krun zahvalio se građanima Požarevca na tome što je karneval naišao na dobar odziv, a zamenica gradonačelnika istakla je da je Požarevac pre dve godine pristupio porodici evropskih karnevalskih gradova, što je naišlo na opšte odobravanje.

– Tokom tih dana karneval nas je činio srećnima i bar na trenutak smo zaboravili na probleme svakodnevice. Požarevac je već započeo pripreme na organizaciji trećeg karnevala koji će, nadam se, nadmašiti prethodne, istakla je Vukica Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari