Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši i predsednik Skupštine mađarske županije Jas – Nađkun – Solnok Šandor Kovač svečano su potpisali Pismo o namerama kojim se formalizuje saradnja dve skupštine i regije.

Predsednik Egereši istakao je da je cilj Vojvodine i Jas – Nađkun – Solnoka zajednički rad na ostvarivanju interesa građana kroz konkretnu saradnju u različitim oblastima.

– Razgovarali smo i o prvim konkretnim koracima naše buduće saradnje i dogovorili smo se da do proleća uspostavimo kontakt između lokalnih samouprava, kao i da organizujemo biznis forum, odnosno susret poslovnih ljudi, kako bismo dalje razvijali ekonomske i privredne odnose dve regije – rekao je Egereši i dodao da je ovo treća mađarska županija sa kojom Skupština Vojvodine potpisuje sporazume, te da se time potvrđuje jasna opredeljenost pokrajinske administracije da jača poziciju Vojvodine u međuregionalnim odnosima, a samim tim i pozicije Republike Srbije, na čemu predstavnici Skupštine Vojvodine rade još od 2000. godine.

Predsednik Skupštine Jas – Nađkun – Solnoka Šandor Kovač naglasio je da ova regija sa Vojvodinom ima dugogodišnje dobre prijateljske odnose koji su dobar osnov za dalju političku, privrednu, kulturnu i svaku drugu saradnju. Govoreći o evropskim integracijama, Kovač je izrazio želju da Srbija što pre postane članica EU, kao i spremnost da predstavnici Jas – Nađkun – Solnoka prenesu sva iskustva partnerima iz Vojvodine u procesu pridruživanja koji su prošli, kao i nakon toga.

– U tom procesu spremni smo da vam damo svaku vrstu podrške jer pored velikih prijatelja i velikih evropskih zemalja, najpre možemo da se oslonimo i računamo na pomoć suseda i zemalja iz regiona – poručio je Kovač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari