Oko 600.000 ljudi posetilo je 22. leskovačku Roštiljijadu koja je završena pretprošle noći, procenjeno je juče u Turističkoj organizaciji Leskovca (TOL). Manifestacija na kojoj je pojedeno oko 50 tona mesa završena je tačno u ponoć, simboličnim gašenjem roštiljske baklje.


– Nadmašili smo sopstveni prošlogodišnji rekord po broju posetilaca, ali smo po tom osnovu pobedili i Guču – rekao je direktor TOL Žikica Nestorović.

Prema njegovim rečima, među posetiocima bilo je i oko 50.000 stranaca – iz Makedonije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Austrije, Nemačke i Slovenije. Na roštiljskoj štrafti mogli su se sresti i turisti iz Azerbejdžana, Španije, Portugala i Poljske.

Široka čaršija, prostor na kome je bilo poređano 38 roštiljskih štandova, juče ujutro bila je potpuno čista, ali još zatvorena za saobraćaj.

I roštiljdžije su bile zadovoljne manifestacijom. – Imam svoj štand 17 godina na Roštiljijadi i prvi put sam kompletno zadovoljan organizacijom. Sve je besprekorno funkcionisalo. Samo su veterinarski i sanitarni inspektori bili pomalo dosadni. Svako od njih je kontrolisao po jedan štand zbog čega smo bili pomalo u grču – kaže vlasnik leskovačkog štanda „Bavka“ Bratislav Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari