Na Sajmu u nedelju bez zakazivanja vakcinacija AstraZenekom 1Foto: D.J.

Građani sutra mogu bez zakazivanja da prime vakcinu Astrazeneka u hali tri Beogradskog sajma od 8 do 15.30 sati, objavio je na svojoj fejsbuk stranici zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

U Beogradu je danas u 11.14 sati revakcinisan 250-hiljaditi građanin Beograda.

Zaključno sa jučerašnjim danom u Beogradu je vakcinisano 28,88 odsto punoletne populacije, odnosno 406.236 građanki i građana, dok je u populaciji građana starosti od 65 do 74 godine vakcinisano čak 57,91 odsto populacije. Beograd pobeđuje, naveo je Vesić.

Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva je izjavio danas da se pokazalo da su vakcine izuzetno bezbedne, ali i efikasne.

Podsetimo da je Evropska agencija za lekove pre dva dana saopštila da je vakcina AstraZeneka bezbedna i delotvorna vakcina.

Vakcinom AstraZeneka biće vakcinisani i makedonski novinari u Vranju.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je juče da je do sada dato 2.126.000 doza vakcina, a da je 837.000 građana revakcinisano u Srbiji.

Hrvatski premijer Andrej Plenković vakcinisaće se vakcinom AstraZeneke, potvrđeno je večeras za Indeks.hr iz hrvatske vlade, uz napomenu da će se, s obzirom da je preležao korona virus, sa doktorima konsultovati o terminu vakcinacije.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 4.687 novoobolelih od korona virusa i 31 preminuli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari