Selektor mlade reprezentacije Srbije Ratomir Dujković i njegov kolega iz A tima Radomir Antić nisu uspeli ili hteli da se dogovore, pa će „orlići“ možda ključni meč kvalifikacija za Evropsko pvrenstvo 2011, protiv Slovačke sledeće srede u Zlatnim Moravicama, odigrati bez traženih Ivana Obradovića i Radosava Petrovića.

– Razgovarao sam sa članovima stručnog štaba državnog tima o situaciji sa Petrovićem i Obradovićem. Njihov stav bio je da igrači rade se selekcijom koju predvodi Radomir Antić i da nam se, eventualno, priključe neposredno pred utakmicu sa Slovačkom. Nisam pristao na takvu mogućnost – objasnio je juče krah pregovora s Antićevim pomoćnicima strateg mladih i podsetio da je u prošlosti imao problema s fudbalerima prekomandovanim iz A selekcije, zbog njihovog „osećaja degradacije“.

Na spisku kandidata za ovo važno gostovanje nema ni dvojice možda najtalentovanijih članova sadašnje postave – Adema Ljajića i Danijela Aleksića.

– Ovog puta šansu su dobili igrači koji su u proteklom periodu više igrali i koji imaju više iskustva – opravdava svoju odluku Dujković, koji sa svojim pulenima mora da ide na pobedu protiv drugoplasirane ekipe Grupe sedam.

– Svima je dobro poznato da nam u duelu sa Slovačkom odgovara samo pobeda, dok bi nam eventualna podela bodova ostavila samo teoretske šanse u finišu kvalifikacija – jasno je selektoru naših fudbalskih nada, sa tri pobede, dva poraza i devet bodova trećoj reprezentaciji u grupi, u kojoj se nalaze još Hrvatska, Kipar i Norveška.

Dujkovićev izbor

GOLMANI: Budimir Janošević (Jagodina), Branilsav Danilović (Rad) i Živko

Živković (Partizan); ODBRANA: Dejan Karan (Vojvodina), Slavko Lukić (Smederevo), Slobodan Rajković (Čelsi), Marko Jovanović (Partizan), Jagoš Vuković (PSV), Milan Milanović (Lokomotiva Moskva), Nikola Leković (Rad) i Nikola Gulan (Fiorentina); VEZNI RED: Nemanja Matić (Čelsi), Filip Đuričić (Herenven), Ivan Radovanović (Atalanta), Marko Stanojević (Rad), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Groningen), Marko Milinković (Košice), Miralem Sulejmani (Ajaks): NAPAD: Vojo Ubiparip (Spartak ZV), Nemanja Milić (OFK Beograd), Stefan Šćepović (Briž).

Antić danas bira

Danas će pred novinare i selektor najjače reprezentacije Radomir Antić, zbog spiska igrača za prijateljsku utakmicu sa Grčkom, sledeće srede na Partizanovom stadionu u Beogradu. Na njemu bi trebalo da se nađu svi ili većina učesnika nedavnog Svetskog prvenstva u Južnoj Africi. Osim prvog golmana Vladimira Stojkovića, jer je čuvar mreže Sportinga uzeo „tajm-aut“ na golu „orlova“, kako bi se više posvetio klupskoj karijeri.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari