Kraj leta i kupališne sezone na Štrandu donosi i završetak akcije Gradskog zelenila, a to je „Humani ponedeljak“. Kako navode iz ovog preduzeća, od 28. jula prošle godine, na inicijativu direktora Zelenila, pokrenuta je ova akcija i od tada se tokom kupališne sezone ponedeljkom ne naplaćuju ulaznice za plažu, a umesto njih posetioci prilažu humanitarnu pomoć za decu obolelu od retkih i teških bolesti.


– Prošle godine smo sakupili 858.000 dinara za lečenje i negu petoro dece, a tokom ove sezone čak 1,9 miliona dinara za 14 dece – kazao je Ivan Nožinić, savetnik za medije direktora Gradskog zelenila.

U okviru Štrand festa, koji se održava 3. i 4. oktobra, upravo na Štrandu, ova akcija dobiće svoje veliko zatvaranje. Kako se u saopštenju navodi, ovo će biti još jedna prilika da se iskaže humanost i uz druženje, tamburaše i riblje specijalitete da se pruži pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Svi posetioci imaće priliku da uz dobrovoljan prilog okuse riblje specijalitete vrhunskih kuvara.

– Gradsko zelenilo i organizatori Štrand festa pozivaju sugrađane da im se pridruže u što većem broju. Ulaz na festival biće besplatan oba dana, a pored bogatog kulturno-umetničkog i zabavnog programa, prodajne etno izložbe i izložbe turističkih organizacija Vojvodine, posetioce prvo veče očekuje vatromet na vodi – kaže se u saopštenju organizatora.

Organizatori manifestacije su Udruženje „Prevent“ uz podršku Grada Novog Sada – uprave za kulturu, JKP Gradsko zelenilo i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari