Naoružani napadači u Venecueli otvorili su vatru na studente koji su se vraćali iz mirnog protesta u Karakasu protiv predsednika Uga Čavesa zbog planiranih ustavnih reformi. Najmanje osam osoba povređeno je u okršajima u studentskom domu, među kojima je i jedan napadač. Studenti su protestovali protiv planova o uklanjanju ograničenja na mandat predsednika.

Naoružani napadači u Venecueli otvorili su vatru na studente koji su se vraćali iz mirnog protesta u Karakasu protiv predsednika Uga Čavesa zbog planiranih ustavnih reformi. Najmanje osam osoba povređeno je u okršajima u studentskom domu, među kojima je i jedan napadač. Studenti su protestovali protiv planova o uklanjanju ograničenja na mandat predsednika. Na hiljade njih izvelo je marš ispred Vrhovnog suda Venecuele.
Nekoliko naoružanih napadača stiglo je motorima ispred studentskog doma Centralnog univerziteta Venecuele, saopštio je dekan fakulteta Jorge Pabon. Kada su se parkirali otvorili su vatru na studente iz jedne od zgrada univerziteta.
Državna televizija prikazala je snimke besnih studenata kako beže od napadača. Televizija Glovin, koja je otvoreni kritičar vlade prikazala je snimke muškaraca sa kapuljačama na glavama kako gađaju univerzitetske učionice i studente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari