Ekipa koja „puca“ na titulu mora u hodu da se oporavlja i u seriji pobeđuje. Zato su za Partizan teško osvojeni bodovi u derbiju sa Vojvodinom, pre četiri dana, samo jedna etapa u trci za titulu, a duel sa BSK-om, ove subote na terenu OFK Beograda, tek prepreka više do krajnjeg cilja. Bez obzira da li im je preko puta jedan od najboljih superligaških timova ili novajlija u eliti drugoplasirani crno-beli moraju da idu na sve ili ništa.

– Nema tu mnogo filozofije, šampion će biti ekipa s najviše pobeda i najdužim kontinuitetom dobrih igara. Nije jednostavno igrati s takvim opeterećenjem, ali to je jedini način da odbranimo titulu. Dakle, na Karaburmu idemo po sva tri boda – jasan je Vojislav Stanković, kojem će ovo biti prvi meč u ulozi startera od zimskog transfera iz OFK Beograda, jer će na mestu štopera zameniti povređenog kapitena Mladena Krstajića.

– Nedostajaće nam njegovo iskustvo, znanje i autoritet na terenu, ali nas zato Krle stalno savetuje i uči van njega. Nadam se da ćemo uz njegovu podršku, Marko, ja i svi ostali koji brinu o defanzivi uspeti da (sa)čuvamo mrežu kao što smo to činili do Novog Sada. Samo jedan primljen gol u pet prolećnih kola i jednako dobar učinak druge dve linije čine nas velikim favoritom u ovih 90 minuta – smatra visoki centralni defanzivac jakog šuta nogom, čiji su se „romantičari“ jesenas loše proveli protiv ekipe iz beogradskog predgrađa.

– BSK ne igra klasičan „bunker“ kao većina superligaša. Neće se sigurno ni loptati s Partizanom, ali moramo biti obazrivi kod njihovih (polu)kontri. Obrni – okreni, sve zavisi od našeg pristupa.

Mada se klone javnog komentarisanja dešavanja u susednom dvorištu, jasno je da će u Humskoj u nedelju biti na strani Vojvodine protiv Crvene zvezde.

– Ako Vojvodina na Zvezdinom stadionu odigra kao u drugom poluvremenu našeg meča onda će komšije biti na teškim mukama. Ne bih se uopšte iznenadio ako Novosađani uzmu bod(ove) u nedelju, ali neka o tome brine i razmišlja naš večiti rival. Partizan uvek mora da gleda svoja posla. Bez naših pobeda ni kiksevi crveno-belih nemaju smisla – jasno je Stankoviću.

Parovi 21. kola

Subota: Smederevo – OFK Beograd, Metalac – Mladi radnik, Napredak – Borac, Jagodina – Hajduk (K), Spartak Zlatibor voda – Čukarički, BSK – Partizan (15.00). Nedelja: Rad – Javor (15), Crvena zvezda – Vojvodina (18.45).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari