Vratio se na Mali Kalemegdan ovoga leta potpuno tiho. U sistemu koji je osmišljen na startu sezone predviđen je kao rezervni centar Eltonu Braunu, a zatim je u samo par utakmica pokazao zbog čega ga mnogi smatraju za „pitbula“ pod obručima. Raško Katić nikada nije menjao kurs i način shvatanja igre.

Mada je u crveno-beli dres uskočio direktno iz Partizanove opreme borbenošću, znanjem i iskustvom pobrao je sve simpatije zvezdaša, koje su dodatno uvećane nakon njegove izvanredne partije u poslednjem večitom derbiju. Pitanje je trenutka kada će uz Igora Rakočevića, navijači početi gromko da skandiraju ime Raška Katića. Njegov rukopis toliko je evidentan u svakom meču da je od predviđenog epizodiste postao junak koji ravnopravno deli glavnu ulogu sa Rakočevićem.

– Moje partije sigurno imaju veze sa sistemom koji je postavio Vlada Vukoičić. Igra Zvezde bazira se na starijim igračima, svi se uklapaju u taj sistem i on za sada funkcioniše fenomenalno. Svaki trener ima svoje ideje. Ako se pobeđuje, onda su te ideje dobre, ako ne, onda ne valjaju. Znam da ovo nije neka mudrost, ali jednostavno je tako. Sve što sam uradio, došlo je iz timske igre. Jednom do izražaja dođem ja, na sledećoj utakmici neki moj saigrač. Niko zbog toga ne pada u euforiju. Bitno nam je da pobeđujemo – pohvalio je Katić svog trenera, kome je slično priznanje dao i Duško Vujošević nakon poslednjeg duela sa Partizanom.

Katić na našim i terenima u regionu zaista dominira u samom reketu. U odnosu na neke svoje kolege, insistira na igri jedan na jedan. Vremenom je gotovo usavršio desni poluhorog. Šut sa distance mu je poprilično konstantan, a pritom odlično čita rivalsku igru u odbrani. Njegova saradnja sa Rakočevićem i dodavanja nakon Igorovog pravovremenog otvaranja umnogome podseća na „komunikaciju“ Divca i Stojakovića dok su nastupali za Sakramento. Mada na terenu deluje robusno i beskompromisno, Katić je zapravo potpuno miran i povučen porodičan čovek. Zvezda večeras (20.00) u Istanbulu neće moći da računa na usluge sada već prepoznatljivog tandema.

– Što se tiče duela i udaraca, možda je u to teško poverovati, ali ja van terena ni protiv koga nemam ništa. I obrnuto, kada stanem na parket, za mene su svi neprijatelji! Čak i na treningu. Što mogu da kažem iz igre, Gagić je odličan momak. Iskusniji sam i stariji, pred njim je budućnost – zaključio je centar crveno-belih.

Skot i Smiljanić ne putuju u Istanbul

– Neke igrače moramo da odmorimo, a povređene da zalečimo. Iz tog razloga u Istanbul neće putovati Raško Katić i Igor Rakočević. Takođe, Majk Skot se ukočio u duelu sa Partizanom, Ivan Smiljanić dobio je visoku temperaturu, pa će i oni morati da ostanu u Beogradu. Vraćaju se Luka Mitrović i Milan Milovanović, a u Tursku idemo sa 11 igrača – naveo je Vukoičić pred večerašnji meč „revijalnog karaktera“ sa Galatasarajem (20.00), s obzirom da su Uniks i Ulm obezbedili prolazak u četvrtfinale.

Propuštena šansa u Laktašima

– Mi smo svoju šansu propustili u Laktašima. Da smo tada pobedili, držali bismo sudbinu potpuno u svojim rukama. Ovako nam je cilj da sačuvamo drugo mesto. Nećemo razmišljati o drugim rezultatima. Ukoliko nam se rezultati poklope, biće sjajno – svestan je Katić da Zvezdi sreća baš mora da se osmehne u borbi za lidersko mesto na Jadranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari