Na Univerzitetu u Beogradu konferencija posvećena sećanju na Predraga Marića 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Na Univerzitetu u Beogradu 20. marta biće održana Druga memorijalna konferencija posvećena uspomeni na prerano preminulog generala policije Predraga Marića.

Marić je bio dugogodišnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, načelnik Sektora za vanredne situacije, predavač na Fakultetu bezbednosti, pionir i idejni tvorac sistema smanjenja rizika od katastrofa u Srbiji.

Memorijalnu konferenciju „Predrag Marić“ zajednički organizuju Univerzitet u Beogradu, Fakultet bezbednosti, Institut za međunarodnu politiku i privredu i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ovogodišnja konferencija će biti deo realizacije projekta pod nazivom „Upravljanje novim bezbednosnim rizicima – istraživanje i razvoj simulacija“ koji je odobrio i finansira Fond za nauku Republike Srbije.

Druga memorijalna konferencija će se sastojati iz svečane akademije i naučno-stručnog panela.

Svečana akademija biće posvećena sećanju na život i delo Predraga Marića. U okviru Svečane akademije će biti dodeljene i memorijalne nagrade za stručni i naučni doprinos.

Stručni žiri će izabrati laureata Nagrade za izuzetan stručni doprinos razvoju sistema smanjenja rizika od katastrofa.

Naučni žiri, na čelu sa rektorom Univerziteta u Beogradu Vladanom Đokićem će izabrati laureata Nagrade za najbolji naučni rad sa Prve memorijalne konferencije „Predrag Marić“. Nagrade će biti uručene laureatima.

U okviru naučno-stručnog panela će biti izloženi odabrani naučni radovi, koji ulaze u konkurenciju za najbolji naučni rad za sledeću godinu.

Tema naučno-stručnog panela je „Novi bezbednosni rizici u Republici Srbiji: aktuelnosti, izazovi i inovacije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari