Na Univerzitetu u Novom Pazaru ispunjena upisna kvota na pet studijskih programa 1Foto: N. Kočović

Državni univerzitet Novi Pazar (DUNP) sledeće školske godine, na 12 studijskih programa, moći će da primi 565 brucoša.

Prema podacima sa prijemnog ispita, skoro polovina mesta, 250, popunjena je u junskom upisnom roku.

Za sada, popunjena su sva mesta na studijskim programima: farmacija (40), arhitektura (70), engleski jezik i književnost (40), rehabilitacija (40) i zdravstvena nega (60).

Od 250 budućih brucoša, 180 školovaće se iz budžeta, a 70 je samofinansirajućih. Najskuplja školarina je na farmaceutskom studijskom programu 120 hiljada dinara, a za ostale, u zavisnosti od smera, kreću se od 60.000 do 70.000 dinara.

Najviše slobodnih mesta ostalo je na studijskim programima za matematiku, biologiju i sport i fizičko obrazovanje po 10, na softverskom inženjerstvu 7, još 6 slobodnih budžetskih mesta ima na građevini i tri samofinansirajuća na smeru za vaspitača u predškolskim ustanovama.

Tačan broj slobodnih mesta, za septembarski upisni rok, znaće se u petak kada bude završen upis u prvom roku.

Bez brucoša, i sledeće školske godine, ostaju prava, ekonomija i srpski jezik i književnost. Ova tri studijska programa bez akreditacije ostali su pre godinu dana, zajedno sa psihologijom, za koju na ovoj visokoškolskoj ustanovi očekuju akreditaciju i upis u septembru.

Od 565 studenta prve godine osnovnih studija, upisnom kvotom je predviđeno da se za školovanje 405 visokolaca sredstva obezbede iz budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari