Na Vidliču gori nekoliko stotina hektara, najkritičnije u dva dimitrovgradska sela 1Foto: MUP

Borba s vatrom na Vidliču i dalje traje, javlja dopisnik RTS-a. Situacija kod Dimitrovgrada je nepromenjena u odnosu na sinoć, rekao je predsednik Opštine Vladica Dimitrov. U Žagubici i na Suvoj planini sumnja se da su požari podmetnuti. Požar na Tari, na Banjskoj steni, sad je pod kontrolom.

Od početnih 200 – na Vidliču se vatra proširila na nekoliko stotina hektara. Gori suva trava i nisko rastinje na veoma nepristupačnom, stenovitom terenu, što umnogome otežava gašenje požara.

Situacija kod Dimitrovgrada je nepromenjena u odnosu na sinoć, rekao predsednik Opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov.

Opština pruža svu logističku podršku u mehanizaciji i ljudstvu na terenu kako bi pomogla vatrogasnim i drugim ekipama.

Najkomplikovanija situacija trenutno je u ataru sela Visički Odorovci i Gulenovci. Inače, angažovani su i helikopteri i samo u nedelju je bilo preko 50 naleta.

U ovom trenutku nisu ugrožena sela, stanovništvo i objekti, ali se situacija prati, rekao je Dimitrov.

Koliko dugo će trajati borba sa vatrenom stihijom na planini Vidlič, umnogome će zavisiti i od vremenskih uslova – koji sada ne idu na ruku zbog visokih temperatura koje se očekuju i narednih dana.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije imali su gotovo 200 intervencija, uglavnom zbog požara na otvorenom. Upozoravaju građane da budu pažljivi jer vreli talas dugo traje i svaka nepažnja može da dovede do velikih požara

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari