Na Zlatiboru je završena Međunarodna konferencija mesne industrije „Zdrava hrana za danas i sutra” koja je, od 26. do 29. septembra, okupila 300 stručnjaka iz zemlje i inostranstva.
Učesnici su razmenili znanja i iskustva s ciljem da se, kako je saopšteno, kvalitet i tehnologija prerade mesa podigne na najviši mogući zdravstveni i bezbednosni nivo.
Konferenciju je organizovao beogradski Institut za higijenu i tehnologiju mesa, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku kompanije Neoplanta.
„Nakon izazova koje je pred nas postavila pojava afričke svinjske i pandemija virusa kovid 19, treba više da govorimo o kvalitetu mesa kako bismo zajedničkim snagama premostili sve prepreke i tržištu ponudili zdrave proizvode, koji su u skladu sa najvišim bezbednosim standardima“, poručio je Saša Ćirić, direktor marketinga u Neoplanti.
Na konferenciji su, kako se navodi, učestvovali i studenti doktorskih studija, koji se bave kvalitetom i tehnologijom prerade mesa. Oni su prezentovali svoje istraživačke radove iz oblasti kvaliteta i bezbednosti hrane, a kompanija Neoplanta je nagradla tri najbolje prezentacije na engleskom jeziku.
„Neoplanta, kao društveno odgovorna kompanija koja podržava i neguje buduće stručne kadrove, nastaviće da podstiče projekte i nagrađuje one najbolje“, poručio je Ćirić.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.