Načelnik građevinske inspekcije odbio sastanak sa stanarima Bloka 4 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Stanari Bloka 4 na Novom Beogradu danas su otišli u građevinsku inspekciju grada Beograda kako bi razgovarali sa načelnikom te službe i ukazali da je stanje na gradilištu u Pariske komune alarmantno, ali im je rečeno da sastanak moraju prethodno da zakažu i da dođu sutra.

Građani tvrde da ih inspekcija ignoriše i da dve nedelje ne izlazi na njihove pozive u vezi gradilišta u Ulici Pariske komune 65-69.

Stanarima je obezbeđenje na prijavnici reklo da sastanak sa načelnikom mora da se zakaže, a na njihovo insistiranje da obezbeđenje preko lokala pozove načelnika, rečeno im je da izađu iz zgrade i dođu sutra.

Predstavnik stanara Bloka 4 Željko Babić izjavio je za FoNet da problem na budućem gradilištu eskalira.

„Sekretarijat za urbanizam je 10. oktobra odbio zahtev za prijavu radova, ali se investitor ne obazire na to i nastavio je pripremne radove“, rekao je on.

Babić je istakao da su jutros stanari zatekli vodu u privremenom iskopu temeljne jame i da postoji opasnost da će voda dopreti do temelja susednih objekata i ugroziti komunalne infrastrukture.

Investitor radova je firma VINS 021 DOO koja je 7. oktobra Sekretarijatu za urbanizam podnela zahtev za prijavu radova, ali je Sekretarijat taj zahtev odbacio tri dana kasnije. Istog dana investitor je podneo novi zahtev za prijavu radova i postupak po toj prijavi je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari