Nacionalni park Fruška gora besplatno deli badnjake 1Foto: EPA-EFFE/ANDREJ CUKIC

Javno preduzeće Nacionalni park Fruška gora u saradnji sa zainteresovanim opštinama podeliće za predstojeće božićne praznike građanima više od 20.000 pripremljenih badnjaka besplatno, kako bi se očuvali tradicija i običaji ali u isto vreme i ekosistem i prirodne vrednosti najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji i jedinog na teritoriji Vojvodine.

Stručnjaci iz Nacionalnog parka Fruška gora pripremili su badnjake sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je to po planu gajenja predviđeno, kako ne bi bile ugrožene prirodne vrednosti Nacionalnog parka, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se upozoraval da će Čuvarska služba tog javnog preduzeća zajedno sa policijom 24 časa vršiti intezivnu kontrolu prostora, a posebno delova gde se nalaze mladi hrastovi, kako bi se sprečila svaka nedozvoljena seča.

„Podsećamo da je suština ovog najradosnijeg hrišćanskog praznika upravo u međusobnom darivanju, razumevanju i ljubavi kako jednih prema drugima tako i svih nas prema prirodi i njenoj zaštiti“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari