Nacionalni prosvetni savet za sada bez stava o kombinovanim odeljenjima 1Foto: srbija.gov.rs

Nacionalni prosvetni savet (NPS) nije na današnjoj sednici zauzeo stav o Stručnom uputstvu o formiranju odeljenja koje predviđa da se kombinovana odeljenja mogu oformiti i od petog do osmog razreda osnovne škole, jer više institucija kojima se Savet obratio nije dostavilo svoje mišljenje.

– NPS je tražio mišljenje od katedri za pedagogiju i psihologiju, Zaštitnika građana i Ministarstva za brigu o porodici, ali kako nisu poslali odlučeno je da se sačeka njihov stav kako bi Savet formulisao svoje mišljenje. Do sada je podneto 15 zahteva za formiranje kombinovanih odeljenja u višim razredima osnovne škole – izjavila je za Danas Valentina Ilić, predsednica Sindikata obrazovanja Srbije i članica NPS.

Ona je rekla da će Savet na vanrednoj sednici 8. septembra dati mišljenje o predlogu izmene Pravilnika o programu završnog ispita u osnovnom obrazovanju, koji, podsetimo, predviđa da učenici umesto kombinovanog testa biraju jedan od pet predmeta koji su dosad polagali u okviru tog dela male mature.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari