Nacionalni savet romske nacionalne manjine pozvao nadležne da reaguju povodom spota PUF-a 1Romi, zastava

Nacionalni savet romske nacionalne manjine osudio je, kako su naveli, rasističke poruke i govor mržnje koji se propagira u spotu „Pokreta ujedinjenih fantoma“, i pozvao nadležne organe da reaguju i nalože pomenutoj grupi da izbriše snimak sa You Tube platforme.

“U tekstu se jasno i nedvosmisleno vređa romsko stanovništvo i sve zarad jeftinih političkih poena, odnosno, dovođenja u vezu kupovinu glasova od strane političkih stranaka. Nije ovo prvi put da „ujedinjeni fantomi“ vređaju Rome, ali je prvi put da se to radi dva dana nakon što je jedan „romski fantom“ iz dijaspore osetio potrebu da optuži neke od političkih stranaka da kupuju romske glasove i tako dolaze do boljih izbornoh rezultata”, navodi se u saopštenju.

Nacionalni savet romske nacionalne manjine poručio je “i ujedinjenim i pojedinačnim ‘fantomima’” da romsko stanivništvo nije na prodaju i da u poslednjih nekoliko godina Romi imaju rekordan broj biranih i postavljenih predstavnika u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim nivoima, počev od mesnih kancelarija pa do Vlade Srbije i Narodne skupštine, “a sve zahvaljujući rukovodstvu države Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari