Trinaestogodišnji Piroćanac Stefan Tančić, oboleo od cerebralne paralize, posle prošlogodišnje operacije u Ćupriji, u decembru se sprema za još jednu operaciju u istom gradu, ali kao i za prethodnu, tako ni za ovu njegovi roditelji nemaju potrebnih 2000 evra.
Stefan nikada nije mogao da hoda, ima problema i sa govorom i teško izgovara pojedine reči.

Trinaestogodišnji Piroćanac Stefan Tančić, oboleo od cerebralne paralize, posle prošlogodišnje operacije u Ćupriji, u decembru se sprema za još jednu operaciju u istom gradu, ali kao i za prethodnu, tako ni za ovu njegovi roditelji nemaju potrebnih 2000 evra.
Stefan nikada nije mogao da hoda, ima problema i sa govorom i teško izgovara pojedine reči. Posle prve operacije je uz pomoć gurajućih kolica načinio prve korake, što je bila posebna radost za njega i njegovu porodicu.
Stefan od rođenja boluje od ove bolesti i od svojih devet meseci podvrgnut je terapijama u Nišu i Beogradu gde je lečen osam godina.

Apel za pomoć

Svi koji žele i mogu da pomognu, novčana sredstva mogu da uplate na žiro račun: 105-0000303000038-10, AIK banka , na ime Sanje Tančić.

Njegova majka Sanja kaže da su Stefana prošle godine u Ćupriji operisali ruski hirurzi iz Instituta za rehabilitaciju u Tuli.
– Za tu operaciju smo, računajući i bolničke troškove i smeštaj platili 2000 evra. Nismo mogli sami. Pomogle su nam mnoge firme i ustanove, opština, škole i pojedinci. Hvala im još jednom. Ruski hirurg profesor Šišov nam je tada rekao da su Stefanu potrebne najmanje još dve-tri operacije kako bi stao na noge. Načinio je prve korake posle operacije uz pomoć gurajućih kolica. To nam je dalo nadu da idemo dalje. Nadamo se da će i naredna operacija biti uspešna. I ovoga puta smo mnogima uputili apel za pomoć. Očekujemo da nam pomognu jer mi 2.000 evra sami ne možemo da obezbedimo, pošto samo suprug radi- kaže majka Sanja.
U naselju „Prčevac“ Stefan živi sa majkom, ocem Goranom, bakom Planinkom i dvoipogodišnjim bratom Martinom. Cela porodica je posvećena njemu. Stefan je odličan učenik šestog razreda OŠ „Sveti Sava“ u Pirotu. Nastavu realizuju patronažni nastavnici u njegovoj kući. Zatičemo ih na nastavi srskog jezika. Nastavnica srpskog jezika Sanja Kostić kaže da je rad sa Stefanom specifičan.
– Njegova bolest je takva da mu pažnja povremeno opadne, ali se trudimo da predavanja prilagodimo njemu. On je izuzetno pažljiv, brzo uči i sve svoje zadatke izvršava na vreme. Dosta pomažu i njegovi roditelji. Ne može da piše, ali sastave i domaće zadatke radi na kompjuteru. Odličan je djak i ja sam izuzetno zadovoljna njegovim radom i odnosom prema školi – kaže nastavnica Sanja Kostić.
Stefan kaže da mu školske obaveze ne padaju teško i da pored škole voli i fudbal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari