Mnogi su očekivali „lavovsku borbu“ ili možda čak pobedu Rodžera Federera kada je žreb odredio da se u četvrtfinalu Masters turnira u Indijan Velsu Švajcarac sastane sa Rafaelom Nadalom.

Ipak, Španac je u velikom stilu, kao nekad, slavio sa 2:0 (6:4, 6:2), a Federer je svoju šansu za prolazak u polufinale imao samo do osmog gema prvog seta. Ovako ubedljiva pobeda posebno je iznenadila s obzirom na to da se Nadal nedavno vratio na teren posle višemesečne pauze zbog povrede kolena, a uoči Indijan Velsa nije davao obećavajuće izjave i čak je bilo spekulacija da bi mogao da propusti osim ovog turnira i predstojeći Masters u Majamiju.

– Pre dve nedelje nisam ni znao da ću biti ovde, a sada ću igrati polufinale. Najvažnije je da budem zdrav, a ako tako i bude, mogu da treniram kao što to obično radim, to jest koliko želim i biće mnogo manje teško. Nedostajali su mi ovakvi momenti tokom odsustva, ali igranje protiv Federera je u bilo kom trenutku specijalno. Prevazišao sam i sopstvena očekivanja, ali čini mi se da se Federer nije trudio u drugom setu kao što to obično čini, verovatno je imao nekih problema – iskren je bio Nadal posle meča.

Sledeću prepreku Nadalu će predstavljati Tomaš Berdih, koji je u četvrtfinalu slavio protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike. Berdih i Nadal sastajali su se 15 puta do sada, a Nadal je poražen samo u tri navrata. Prošle godine „kralj šljake“ zaustavljen je u polufinalu, a u dva navrata je slavio u Indijan Velsu (2007. i 2009. godine).

Đoković sinoć na terenu

Svoju „kartu“ za polufinale Novak Đoković tražio je u petak uveče po srednjeevropskom vremenu, a za rivala je imao neugodnog Francuza Žo-Vilfreda Congu, osmog tenisera sveta. Đoković brani polufinale u Indijan Velsu, a ukoliko trijumfuje njegov naredni protivnik biće bolji iz duela Endi Marej (3. nosilac) – Huan Martin del Potro (7. nosilac).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari