Na konferenciji za medije Rafaela Nadala nakon meča trećeg kola US opena, španskom teniseru pozlilo je zbog jakih bolova u nozi. Nadala su mučili grčevi u desnoj nozi zbog čega je u jednom momentu legao na pod i delovalo je kao da će pasti u nesvest. Konferencija je prekinuta, a organizatori su ispraznili prostoriju kako bi se drugom teniseru sveta ukazala pomoć. Nakon deset minuta konferencija je nastavljena, a Nadal je izjavio da nema razloga za brigu jer su to bili samo grčevi koji su uobičajeni.


– Bio je to samo jak grč u desnoj nozi. I napred i pozadi. Bilo je zaista bolno, ali to je sve. Grčevi nisu neuobičajeni, samo što se ovaj desio u sali za konferencije. Da sam bio negde drugde, niko ne bi ni primetio. Nastaviću normalno sa treninzima – objasnio je Nadal.

Španski teniser je u prvom kolu poslednjeg grend slema sezone savladao Andreja Golubeva, zatim je protiv Nikolasa Mau iz Francuske imao dosta lakši posao jer mu je protivnik ubrzo predao meč, a u trećem kolu bio je bolji od Argentinca Davida Nalbandijana sa 3:0.

– Zadovoljan sam skoro svim segmentima igre. Mislim da sam se kretao prilično dobro, a forhend i bekhend takođe su mi dobro funkcionisali. Jedino što sam odigrao vrlo loš gem kada je trebalo da završim meč na 5:3 u trećem setu, ali je sve ostalo bilo u najboljem redu – izjavio je španski teniser.

Rafael Nadal će se boriti za četvrtfinale sa Žilom Milerom iz Luksemburga, trenutno 68. teniserom sveta.

Srpski predstavnici nastupali sinoć

U osmini finala US opena sinoć su nastupili svi preostali srpski predstavnici. Janko Tipsarević je odigrao meč protiv Španca Huana Karlosa Ferera, dok je Novak Đoković za protivnika imao Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine. Jedina preostala predstavnica Srbije u ženskoj konkurenciji Ana Ivanović sastala se sa domaćom teniserkom Serenom Vilijams. Nenad Zimonjić i njegov dubl partner Majkl Ljodra igrali su u trećem kolu protiv špansko-italijanske kombinacije David Marero i Andreas Sepi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari