Domaći trofeji i afirmacija nekoliko klinaca u svetu starijih pečatirali su prošle dve sezone kvalitet rada ponekad osporavane Partizanove „fabrike“ fudbalskih talenata, iz koje će i novi trener Vladimir Vermezović crpiti snagu i znanje u pohodu na šestu uzastopnu titulu i Ligu šampiona. Od trideset igrača na pripremama u Sloveniji čak njih dvadesetak (izu)učilo je zanat u popularnom Zemunelu, pa je i pobeda nad lokalnim prvoligašem Aluminijumom (4:2), u prvom test meču od junske prozivke, delo Partizanovih „beba“.


– Lep je i poseban osećaj kada u prvom timu igraš i pobeđuješ s momcima koji su kao i ti prošli Partizanovu školu fudbala. Još kada tri od četiri gola daju vršnjaci, kao što smo uradili Jojić, Aškovski i ja, onda je sreća dvostruka. Nas trojica smo rođeni 1992, kapiten nam je bio šest godina stariji Smiljanić, takođe potekao u Humskoj, a pobedi je pogotkom kumovala klupska legenda Saša Ilić – nabraja Darko Brašanac, prvi strelac u utakmici, koja je kao i svaka u ovoj fazi rada imala dobre i loše momente.

– Držali smo loptu, dobro kombinovali, stvarali šanse i dva puta pogodili mrežu u prvih 20 minuta, tj. do prvog osvežavanja od nesnosne vrućine. A, onda smo pali i primili dva nedopustivo laka pogotka, koja nam se sigurno ne bi desila da smo svežiji ušli u meč, bez punog i intenzivnog jutarnjeg treninga. U nastavku smo opet došli do svog ritma i igre, pa bi na kraju trebalo da budemo zadovoljni, kao što reče šef. U pravu je i kada kaže da bismo mogli i morali biti još bolji – jasno je jednom od brojnih vezista srpskog šampiona koji se bori za svoje „mesto pod suncem“.

– Drago mi je što nas je, posle sticanja snage na Tari, trener sve doveo ovamo i svima nam obećao istu šansu, pa ko prođe njegovo gusto „sito“ taj će nositi crno-beli dres sledeće sezone. Nadam se da ću biti među onima koji će izbeći pozajmicu i(li) povratak u Teleoptik. Dajem sve od sebe na treninzima, iskusniji sam za superligašku sezonu u Smederevu, imam više samopouzdanja nego pre i mogu da igram na više pozicija u veznom redu. Struka će na kraju proceniti da li je to dovoljno – kaže Brašanac.

Polau sutra testira

Oni koji nisu bili u protokolu prvog susreta, juče uveče su odigrali prijateljski duel s austrijskim Viner Nojštadom, a neka nova grupa fudbalera sutra će na crtu petoligašu iz iste zemlje, ekipi Polaua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari