Španska policija je prilikom hapšenja grupe od 25 osoba, koji su osumnjičeni da su finansirali zemunski klan, pored droge pronašla i 840.000 evra.

Kako je saopštila španska policija, „otkrivena je mreža dilera droge osumnjičene da finansira mafijašku organizaciju „zemunski klan“, optuženu da je 12. marta 2003. ubila srpskog premijera Zorana Đinđića“.

Ova grupa je otkrivena zahvaljujući „proizvodnji marihuane“ na tri plantaže na Kanarskim ostrvima. Policija je zaplenila više od 700 stabljika marihuane. „Tokom operacije 25 osoba je uhapšeno, među kojima 17 u provinciji Las Palmas i osam u pokrajini Alikante“, navodi se u saopštenju španske policije. Policija je obavila 33 pretresa, a pomenuti novac je pronašla u par sefova u dve španske banke. Osim marihuane i velike količine novca, policija je zaplenila i 65 grama kokaina, luksuznih satova i nakita, kao i dosta pisanih dokumenata, koji bi joj mogli pomoći u rasvetljavanju drugih krivičnih dela.

Španska policija je 9. februara 2012. uhapsila Luku Bojovića, Vladimira Milisavljevića, Sinišu Petrića Zenicu i Vladimira Mijanovića Zuba u Valensiji. Bojović je u Srbiji optužen za nekoliko ubistava i pokušaja ubistava i sudi mu se u odsustvu u Specijalnom sudu. Milisavljević je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora, zbog učešća u ubistvu premijera Đinđića.

Španski mediji navode da je ogranak ove grupe stvorio infrastrukturu proizvodnje marihuane u Gran Kanariji, na nekoliko ostrva. Policija je od početka istrage pronašla tri plantaže marihuane, od kojih je jedna imala skoro pet stotina biljaka marihuane u staklenicima sa sistemima za zalivanje, klima-uređajima i pod halogenim lampama. Druge dve velike plantaže sa oko 200 stabljika marihuane bile su u ruralnim predelima, u blizini ostrva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari