Nadošla Velika reka podelila selo 1

Nadošla Velika reka, kao i u septembru 2014. godine podelila je Veliku Kamenicu, u opštini Kladovo na dva dela i značajan broj domaćinstava iz gornjeg dela ovog sela bio je odsečen od magistralnog puta. Zbog kiše koja je u kladovskom kraju padala duže od 24 sata, privremeni prelaz sa propustom dužine 25 metara i sa osam cevi prečnika metar, nije mogao da primi svu količinu nabujale Velike reke. Računajući i nanose koji su zatvorili protok vode, jedino rešenje bilo je otvaranje novog propusta, što je u petak veče doprinelo normalizaciji situacije. Uz meštane Velike Kamenice koji su pratili situaciju, na licu mesta bilo je i opštinsko rukovodstvo.


– Kamenička reka ponovo pokazuje svoje ćudi i desilo se da zbog osam delimično zatrpanih propusta ni voda nije mogla da prođe iz gornjeg u donji tok reke. Stoga smo morali da otvorimo propust sa desne strane mosta, kako bi nadošla bujica mogla da prođe. Pokazalo se da ovaj privremeni prelaz nije trajno rešenje i moramo da pronađemo adekvatno rešenje, odnosno da se ovde napravi most koji spaja jedan i drugi deo sela i koji je jako bitan za život ovdašnjih građana. Lokalna samouprava svojim skromnim sredstvima to sigurno neće moći sami, ali ćemo insistirati kod nadležnih u Vladi na traženju mogućnosti za gradnju novog mosta u Velikoj Kamenici – rekao je predsednik opštine Kladovo, dr Dragan Budujkić.

I stanovnici Velike Kamenice koji nisu zaboravili septembarske poplave 2014. i posledice nabujale Velike reke, smatraju da je izgradnja mosta adekvatno rešenje i da će na taj način prestati da strahuju od velikih kiša i nadolazećih voda koje se sa planine slivaju selo i prete poplavom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari