Nagrada Zoranu Kesiću za "Satiričnu hrabrost"

Ostavite komentar


  1. Čovjek radi svoj posao i živi od njega ,samo ne vidim čemu taj pridev "hrabrosti"

  2. Inace pre nego sto Kesica zute botine predstave kao Nusica , da se izvinim Nusicu i da ih pokusa razumeti ono cisto da zna da ga narod i dalje postuje , odrzava njegove dane , a da na tih par skrabatora namigne i shvati kao odbegle ovce.

  3. Kesic je svojim posvecenim i ozbiljnim radom oziveo satirizam koji je zamro. Nikome ne odgovara da ga prozivaju, pljuju ili stavljaju na tapet, ali setimo sta je Nusic radio..

  4. Posto"pametni" Vizmar objasni da je Kesic marioneta, interesuje me sta li su onda N.Stefanovic,A.Vukin, I.Dacic i svi ministri u vladi A. Vucica.Valda samomislioci i kreativci.Volio bi da nam to Vizmar pojasni.Inace sve cestitke Z. Kesicu, koji moze biti profesor svima u Vladi Vuicica, a i njemu samom.Izuzev onima, koji vole sendvic, a nesto ih je mnogo u zadnje vreme.Zato sto Srbiji dobro ide, valda.

  5. Boze gluposti , kakve dodele za hrabrost, sta je uradio , ismevao, zna se kome se dodeljuju nagrade za hrabrost, SRAMOTA!

  6. Ne vidim ni jedan dobar razlog zbog cega je nagradjen, odnosno, ispada da ko god prica gluposti u danasnje vreme da je on OK.Ne znam samo po kojim to merilima.

  7. Pitam se čemu služi pridev "hrabrost". U prevodu, šta je u toj njegovoj satiri "hrabro"?

  8. Gde su sad svi oni borci za slobodu medija da kazu da li ima cenzure u Srbiji, Kesiceva emisija dovoljno govori da cenzura u Srbiji ne postoji.

  9. Bilo bi bolje da su priznanje dali nekom ko je stvarno svojim radom doprineo ovom drustvu.

  10. Ništa tu meni nije interesantno, čak šta više, to što on radi mi je nekako bezveze, da ne kažem glupo!

  11. Ovaj covek zasluzuje da ide u zatvor koliko provocira i iznosi lazi i koliko vredja ljude.

  12. Au braćo Srbi pa po većini komentatora se vidi da mi više i ne znamo šta znači satira. Bravo za Zorana i BAK.

  13. Da živimo u vreme kraljeva iz bajki, ovakvi bi sigurno dobili ulogu dvorske l..e,za razbibrigu i zabavu…

  14. Kesić je samo pravio kopje , a neko ga jako forsira. Da bi čovek bio komičan mora biti vrlo intiligentan.

  15. Iskrene čestitke Zoranu Kesiču, i za osvojenu nagradu, a posebno za ličnu, ljudsku i građansku hrabrost, koje on izražava kroz satiru. Satira je jedan od načina, da se kritikuje sve one negativne i devijantne pojave u društvu, samo na poseban način i sa dozom humora, što Kesić fantastično radi.S obzirom da neki ljudi (bezimeni) pojma nemaj šta je satira a posebno pojma nemaju šta bi to mogla da pretstavlja građanska iprofesionalna hrabrost, komentarišu, tačno onako, kako se od poltrona i uvlakača i očekuje. Za njih bi mogla da važi deviza"što manje znaš, manje te glava boli"

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.