U Blacu je juče pod pokroviteljstvom ministarstva poljoprivrede Srbije i organizaciji opštine Blace, počela trodnevna privredna manifestacija pod nazivom Festival šljive „Šljivo moja“. Za početak manifestacije predviđena su stručna predavanja, a u zabavnom delu nastup lokalnih rok bendova, dok će Festival, kako je najavljeno, danas zvanično otvoriti neko od predstavnika Vlade Srbije.

U okviru Festivala biće održano takmičenje „Šljivijada“ gde će se takmičiti proizvođači šljiva iz svih krajeva Srbije. Nagrade će biti dodeljene u tri kategorije i to najboljem mladom proizvođaču šljiva, vlasniku najlepšeg šljivika i proizvođaču najbolje šljivovice. Prema rečima organizatora, posetioce Festivala očekuje smotra izvornog muzičkog stvaralaštva, takmičenje u spremanju tradicionalnih srpskih jela iz okoline Blaca, smotra pevača narodne muzike i folklora.

U okviru Festivala, svetski prvak u šahu Anatolij Karpov će danas u centru grada odigrati simultanku na 20 tabli, a među njegovim protivnicima biće i predsednik opština Blace Nebojša Milosavljević. Kao turistička atrakcija za posetioce je organizovan je turistički vozić koji će po gradu besplatno voziti posetioce manifestacije, kao i sajam šljiva i defile učesnika i vo na ražnju. U zabavnom delu programa nastupiće Aca Lukas, Rambo Amadeus i grupa „Kal“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari