Najava protesta penzionera

Ostavite komentar


  1. Ko od penzionera ne želi da primi 5000dinara, neka vrati ček, od tih para neka se poveća pomoć najugroženijim penzionerima.

  2. One najmanje penzije nisu ni smanjenje.Ostale su iste ko je imao do 20.000,00din .Penzije od 25.000,00 smanjene su za 1.000,dinara.Smanjenje od 10% bilo je za sve one koji imaju preko 30.000,00 pa ne mozemo da kazemo da su oni bas najugrozeniji .U svakom slucaju pomoc od 5.000,00 bice za sve penzionere.

  3. Penzije nisu socijalna kategorija koja zavisi od slobodne volje pojedinaca i određene političke grupacije i one se po zakonu obračunavaju na osnovu uplata svakog pojedinca u PIO Fond tokom celokupnog radnog veka.Penzije su stečeno i neotuđivo pravo svakog pojedinca i one su Zakonom i Ustavom zagarantovane!Isti Zakon predviđa i redovno usklađenje penzija sa inflacijom i rastom BDP-a.
    Indikativno je da je na ovo pravo "udarila" ista ona grupacija-ekipa tadašnje vlasti najodgovornija za propast PIO Fonda devedesetih u Srbiji (SPS-ovci,Naprednjaci,tj.ex radikali, lažni zaštitnici penzionera/PUPS i ostala bratija iz tog mračnog perioda)!Ne zaboravimo sa koliko je penzija duga bivša vlast ušla u novi Milenijum!
    Takođe je indikativna prećutna odluka vlasti da se opljačkani PIO Fond izuzme od bilo kakvog povraćaja finansijskih sredstava,za razliku od povraćaja "stare"devizne štednje,restitucije Crkvene i privatne imovine i sl.
    Takvo ponašanje Vlasti je potpuno razumljivo,jer im je omogućilo surovu manipulaciju,ucenu i bezobzirnu pljačku ove najbrojnije i najstarije populacije!
    Svakodnevni smo svedoci bahaćenja i apsolutizma aktuelne vlasti,pljačke,korupcije,potpunog izopačenja sistema vrednosti i potpunog moralnog posrnuća celokupnog Društva gde definitivno više nema povratka u normalu!
    Zato pružimo podršku najstarijima da zaštite i ostvare ono što su godinama stvarali od bahatih pojedinaca na vlasti u nezakonitom i neustavnom divljanju!

  4. I ovi protesti nemaju nikakve veze sa penzionerima, i ovo je ispolitizovano od strane žutih, sramota je čime se služe.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.