Institut za puteve i predstavnici Vlade ocenili su kao značajan projekat izgradnje puta od Požarevca do Varne, naročito za istočnu Srbiju, rekao je načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Đokić na sastanku u Golupcu.


Đokić je izjavio da bi predstavnici Braničevskog okruga trebalo da se sastanu sa ministarskom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović kako bi razgovarali o studiji izvodljivosti za ovaj projekat, za koju je, prema njegovim rečima potrebno od 1,6 do 2 miliona evra.

-Potrebna nam je studija izvodljivosti da bismo mogli da tražimo investitore. Ima već zainteresovanih investitora. Potrebno nam je godinu do godinu i po dana za dokumentaciju. Mislimo da bi u roku od pet do sedam godina to moglo da bude izgrađeno, kazao je Đokić.

Projekat podrazumeva da se u okviru koridora 10 napravi put od Požarevca do Varne (Bugarska) sa dve saobraćajne trake u oba smera dužine oko 140 kilometara i izgrade prilazni putevi. Taj put bi se od Varne račvao ka Maloj Aziji i Bukureštu odakle bi išao u bivše zemlje Sovjetskog saveza, precizirao je Đokić i dodao da se projektom obuhvata i Dunav kao plovni put i razmatra renoviranje i produženje železnice od Požarevca, preko Zaječara do Bugarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari