Nakon što je Upravni odbor Kliničkog centra Niš doneo odluku, većinom glasova, da direktor te ustanove bude Zoran Radovanović (SPS), a ne Boris Kamenov (G17 plus), čija je prijava odbačena zbog nepotpune dokumentacije, usledio je niz optužbi, pa i najava sudskih postupaka.


Ovog vikenda Branislav Jovanović, lider G17 plus u Nišu i Boško Ristić, predsednik Upravnog odbora Kliničkog centra, optužbe su izrekli i kroz otvorena pisma. Jovanovićevo otvoreno pismo usledilo je nakon što je šef njegove stranke i potpredsednik Vlade Mlađan Dinkićoptužio Ristića (DS) za neregularnosti pri izboru direktora KC, koji je nazvao „ujdurmom“ i „farsom“. Ristićje najpre najavio tužbu protiv Dinkića zbog ovakve „neistine i klevete, koja ga je zaprepastila“, a zatim odgovorio i na Jovanovićeve optužbe.

Jovanovićje u otvorenom pismu optužio Ristića za „silovanje prava“ prilikom procedure izbora direktora. On je pored ostalog postavio pitanje zbog čega kandidatu Kamenovu nije ukazano da nema kompletnu dokumentaciju i zašto pre odlučivanja nije razgovarano sa kandidatima. Kao poseban problem Jovanovićje istakao da je Ristićzakazao sednicu UO samo nekoliko sati pre njenog održavanja, umesto pet dana ranije, kako nalaže Statut KC. On je to nazvao „marifetlukom“ i „lovom u mutnom“, tim pre što se sve dogadjalo kada je aktuelni ministar zdravlja u ostavci, a novi još nije izabran.

„Ovakvi medijski nastupi su skretanje rasprave na drugu stranu. Vaš cilj je jasan, nametanje svog kandidata po svaku cenu. Žalosno je što pritisci iz Beograda ne prestaju da jenjavaju kada je u pitanju izbor kandidata za odgovorne funkcije u Nišu i niškom regionu. Interesi regiona ne brane se lažnim pričama i pamfeltima o regionalizaciji, većsuštinskim promenama u načinu donošenja odluka“, kratko je odgovorio Ristiću svom otvorenom pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari