Na ovogodišnjem, desetom po redu Međunarodnom pozorišnom festivalu „Joakiminterfest“, u Kragujevcu će od 7. o 15. oktobra biti izvedeno osam predstava, koje je odabrao selektor Željko Jovanović. Festival će u Knjaževsko srpskom teatru otvoriti predstava Šabačkog pozorišta „Kainov ožiljak“, koju je, prema tekstu Dejana Stojiljkovića i Vladimira Kecmanovića, režirao Jug Radivojević.


Sutradan je na programu „Mrešćenje šarana“ Aleksandra Petrovića, u režiji Egona Savina i izvedbi Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, a 9. oktobra biće prikazana „Pukotina“, delo Ivane Simić-Bodrožić, Lajle Kaikčije i grupe autorki, koje u režiji Lajle Kaikčije i i izvodi Bosansko narodno pozorište iz Zenice.

Projekt Bena Lehmana iz Berlina pod nazivom „Sećanje“, na programu je 10. oktobra, a dan kasnije kragujevački ljubitelji pozorišne umetnosti će moći da vide Dramu plemena engleske književnice Nine Raine, u režiji Slavice Knežević i interpretaciji „Planet arta“ i „Egzit teatra“ iz Zagreba. Za 12. oktobar predviđeno je gostovanje „Bitef teatra“ sa predstavom Filipa Vujoševića „Život stoji, život ide dalje“, u režiji Jelene Bogavac, dok je za naredni dan najavljen nastup kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra sa predstavom „Princip superstar (mesečari)“, koja je autorski projekat Nebojše Bradića.

Beogradsko dramsko pozorište odigraće 14. oktobra „Palilulski roman“ Branislava Nušića, u režiji Egona Savina, a festival će sutradan biti završen predstavom „Pidžama za šestoro“, koju je, prema tekstu Marka Kamelotija, režirao Nenad Gvozdenović, i koju će, izvan konkurencije, izvesti Kraljevačko pozorište i Knjaževsko-srpski teatar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari