Tokom vikenda održan je 17. Art Trema Fest, koji organizuje Gradsko pozorište Ruma, dok su pokrovitelji rumska opština i Vlada Vojvodine.


U takmičarskom delu pozorišna publika je videla šest predstava – „Prosidba“ Gradskog pozorišta Ruma, „Klub Joneskov brod“ u izvođenju studenata četvrte godine Akademije umetnosti Novi Sad, u klasi prof. Jasne Đuričić, „Draga Jelena Sergejevna“ Narodnog pozorišta iz Subotice, „Half life“ u izvođenju studenata treće godine glume Fakulteta umetnosti iz Kosovske Mitrovice u klasi prof Boška Dimitrijevića i asistenta Aleksandra Đinđića, predstavu „Monolog“ Kulturnog centra Novi Sad-Infant festival i „Mravlji metež“ u izvođenju studenata master studija Akademije umetnosti Novi Sad u klasi prof. Ljubislava Majere.

Stručni žiri u sastavu Miroslav Radonjić, teatrolog i glumci i režiseri Zijah Sokolović i Radoslav Milenković su za najbolju proglasili predstavu „Draga Jelena Sergejevna“ subotičkog Narodnog pozorišta. Glumci u ovoj predstavi Gordana Đurđević Dimić (Jelena Sergejevna) i Branislav Jerković (Volođa) proglašeni su za najbolje. Za režiju ove predstave Miloš Jagodić je dobio najviše priznanje. I žiri publike je predstavu „Draga Jelena Sergejevna“ proglasio za najbolju.

Srebrnu plaketu je dobila predstava „Klub Joneskov brod“, a Bronzana plaketa je dodeljena predstavi „Half life“.

„Art Trema Fest“ je revija teatarskih autorskih projekata, kamernih predstava studenata akademija umetnosti, akademskih pozorišta, autorskih projekata trupa kao i produkcija ustanova kulture. Kao i prethodnih godina, saradnja sa Pozorišnim muzejom Vojvodine je rezultirala izložbom „U slavu glumca“ autorke Biljane Niškanović. Istovremeno je održana i „Mala Trema“ namenjena deci i omladini tokom koje je izvedeno pet predstava.

Za najbolju je proglašena predstava „Alisa u zemlji čuda“ Dečijeg kulturnog centra Beograd u režiji Anje Suša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari