U akumulacionom jezeru Borovica u blizini Pljevalja, održan je Osmi po redu tradicionalni ribolovački kup „Behudin-Bekljo Rašinlić“, u čast poznatog pljevaljskog ribolovca. Ovaj put se takmičilo rekordnih 19 ekipa, sa 57 takmičara iz Crne Gore, Srbije i BiH.


Organizator je bio Sportsko-ribolovni klub „Lipljen“ iz Pljevalja, koji je obezbijedio i pehare za najbolje takmičare. Sudije na takmičarskoj stazi su bili Mevludin-Meko Kečević i Hasan Bašić.

Pobjednik u prvom sektoru je bio Kavazović Senad – Lero, iz SRK „Lipljen“ iz Pljevalja, drugo mjesto je osvojio Peković Duško, iz SRD „Uvac“ iz Nove Varoši, a treće mjesto je osvojio Kordić Kemal iz SRD „Pljevlja“. U drugom sektoru najbolji je bio Hodžić Hajrudin iz SRK „Lipljen“, drugo mjesto je osvojio Vukotić Safet iz SRK „Uvac“ iz Nove Varoši, a treće mjesto Obradović Milan iz KSR „Plovak“ iz Arilja.

U trećem sektoru pobjednik je bio Petrić Milomir iz SRK „Jezero“ iz Rudog, drugi je bio Borojević Vladimir iz SRD „Nikšić“ iz Nikšića, a treće mjesto Rončević Sreten iz SRK „Lipljen“ iz Pljevalja. Pobjednik kupa je SRK „Lipljen“ iz Pljevalja, drugo mjesto je osvojila ekipa „Plovak“ iz Arilja, a treće mjesto je osvojila ekipa „Uvac“ iz Nove Varoši.

Rekord takmičarske staze u ulovu je ostvario Senad Kavazović iz pljevaljskog „Lipljena“ sa ulovom od 3,560 kg. Najboljim ekipama i pojedincima pehare je uručio sekretar Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Dragan Paldrmić, a u ime porodice preminulog Behudina Rašinlića, zahvalnice i prigodne poklone je uručila supruga Mejrema, kojom prilikom se zahvalila učesnicima tradicionalnog kupa i poželjela novi susret i takmičenje i naredne godine.

Nakon završenog takmičenja i dodjele nagrada, za takmičare i goste je organizator priredio svečani ručak, a druženje je nastavljeno uz riblju čorbu i druge ribolovačke specijalitete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari