Najbolje za gledaoce 1Foto: Andreja Damjanović

„Svoj posao ću pamtiti najpre po tome što sam nakon 15 godina rada u ‘medijskoj proizvodnji’, ili možda još slikovitije ‘fabrici sadržaja’ prešla u, iako direktno u sprezi, za mene u tom trenutku veoma izazovnu ali i potpuno drugačiju oblast delovanja, komunikacije i PR“…

… kaže u razgovoru za naš list Beba Dragić, koja odlazi sa mesta direktorke korporativnih komunikacija RDP B92 na mesto kreativne producentkinje televizije Prva.

Kako je to izgledalo?

– Prethodne tri godine, budući da sam na televiziju B92 došla iz štampanih medija, pamtiću i kao period savladavanja elektronskih medija i spoznavanja televizije kao mnogo većeg i, usudiću se reći, dinamičnijeg i uzbudljivijeg sistema. Kao period upoznavanja i prilagođavanja sa kolegama unutar kuće: novinarima, TV licima i obostranog sticanja poverenja, kako bi to preneli i na naše gledaoce i čitaoce.

Premda je nekako uvek nepisano pravilo među medijskim radnicima da između PR službi i novinara i urednika ne vlada uvek najveća ljubav, radivši u sektoru komunikacija apsolutno sam imala priliku da, kao nekad tvrdoglavi novinar i urednik koji smatra da je sadržaj sve, spoznam koliko je zapravo promocija važan segment u svakom obliku poslovanja.

Podrazumeva se da novi posao donosi i nove izazove. Možete li nam objasniti šta posao kreativnog producenta podrazumeva?

– U pitanju je pozicija u sektoru Programa i zamišljeno je da sa ostalim kreativnim producentima idejama doprinesemo unapređenju kvaliteta određenih emisija, kako u sadržajnom tako i u produkcijskom smislu, a u cilju još veće gledanosti. Za početak, to se odnosi na emisiju „Exkluziv“ koju ćemo dodatno obogatiti i unaprediti jer ima dosta prostora za to. Ova emisija je kreirana pre sedam godina, postojale su oscilacije u kreativnom sadržaju ali nesumnjivo je sinonim za ekskluzivne priče o poznatim ličnostima i kao takva nema pravu konkurenciju. Ipak, Prva uvek pomera granice te ćemo i u ovom segmentu učiniti promene koje će se dopasti našim gledaocima. Takođe, u planu su još dve fenomenalne emisije ali u ovom trenutku ne mogu da otkrijem o čemu se tačno radi.

Možete li da najavite neke od projekata koje ćete raditi?

– Brojimo sitno do početka nove sezone na Prvoj televiziji koja će doneti brojne novine. Gledaoce ovih dana očekuju sjajni šou-programi, pravi spektakli, produkcioni giganti koji su osvojili čitav svet. Nekako s proleća stiže pravo programsko osveženje u okviru kojih ćete videti kako već poznata tako i nova TV lica.

Šta to konkretno znači?

– PRVA TV želi samo najbolje za svoje gledaoce i osluškujući mišljenje i sugestije gledalaca, menja se nabolje. Iz sezone u sezonu. U skladu sa tim, unapređuje se koncept omiljenih emisija naših gledalaca kako bi se podigli standardi: produkcijski, ali i sadržajni. Jedan od prvih primera je i emisija Exkluziv koja se emituje svakog dana u 18.40 i koja će biti bogatija za priče i zanimljivosti ne samo sa estrade već i sa glumačke, sportske i kulturne scene. Nova urednička politika i koncepcija koje su već na delu značajno će unaprediti kvalitet ne samo ove već i drugih emisija jer originalnost i visoki profesionalni standardi su parametri po kojima gledaoci prepoznaju Prvu TV. Tim Prve televizije, kao i do sada, nastavlja da kreira za gledaoce najkvalitetniji program.

Dinamično, uzbudljivo, nepredvidivo

Radili ste i u štampanim medijima. Kako je to kada iz štampanih uskočite u elektronske medije?

– Najsličnije tome kao da ste naviknuti da plivate u jezeru, a onda uskočite u brzu planinsku reku, koja vas osveži, podigne adrenalin, ubrza srčani ritam i svojom nepredvidivom strujom nosi tamo kuda ni najmanje niste slutili da ćete stići. Dinamično, uzbudljivo, nepredvidivo, zabavno, ponekad stresno, ali sve u svemu, pod uslovom da ste dobar i snalažljiv „plivač“ – neodoljivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari