Deset najboljih studenata Kragujevačkog univerziteta, osam sa čačanskih fakulteta i dvoje iz Kragujevca, posetiće posle Vaskrsa Hilandar o trošku Pokreta socijalista, koji na ovaj način nastavlja akciju podrške najboljim studentima, rekao je direktor ove partije Bratislav Jugović.

Studentski parlamenti Agronomskog i Fakulteta tehničkih nauka odabraće najbolje koji će otići na ovu svojevrsnu kulturnu ekskurziju, u posetu jednoj od najvećih srpskih svetinja, objasnio je on.

„Studenti će platiti samo posebnu vizu za Svetu Goru, koja košta 25 evra, a sve ostale troškove finansiraće Pokret socijalista. Neće imati nikakvu obavezu prema našoj partiji niti će biti bilo kakvih političkih uticaja na njih, i nadam se da će ubuduće biti još bolji studenti“, izjavio je Jugović.

On je podsetio da je ova stranka nedavno podelila 10 besplatnih godišnjih karata na relaciji Čačak-Beograd studentima koji studiraju u prestonici, i istakao da oni kojima su one uručene neće moći da putuju na Hilandar. Dodao je da će Pokret socijalista nastaviti sa akcijama podrške studentima, i najavio da će za predstojeći festival Egzit biti obezbeđeno 10 ulaznica.

Dušan Stančić, ispred studentskog parlamenta Agronomskog fakulteta u Čačku, zahvalio se na ovoj podršci i kazao da će na putovanje biti poslati najbolji, što će predstavljati nagradu za njihov dosadašnji rad i trud i podstrek za još bolje rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari