Najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola iz Trstenika predsednik opštine Miroslav Aleksić poklonio je knjige. Povodom obeležavanja školske slave Savindana, simboličnu nagradu za postignute uspehe i zalaganje primilo je preko dvadeset učenika.


Već nekoliko godina unazad na svečanoj dodeli u sali za venčanja nagrade dobijaju učenici starijih razreda dve srednje škole, osam osnovnih i škole za osnovno muzičko obrazovanje „Kornelije Stanković“. Iz svake od ovih škola nagrađeno je po dvoje najboljih đaka, a po oceni njihovih nastavnika i profesora. Aleksić je čestitao đacima i nastavnicima na postignutim rezultatima tokom školovanja i poželeo da budu uspešni i u nastavku školovanja.

„Opština Trstenik će se truditi da svima vama pruži uslove za kvalitetno školovanje, bićemo tu uvek na usluzi, ali naravno najviše će zavisiti od vas samih koliko ćete postići u životu. Ja verujem da ćete svi biti stipendisti Fonda za mlade talente opštine Trstenik i da ćemo na taj način olakšati školovanje, vama i vašim roditeljima. Naravno, želimo i da se kada završite škole vratite u vaš rodni grad i razvijate ga svi zajedno da grad bude onakav kakav bi svi želeli da bude“, poručio je Aleksić.

Na kraju svog obraćanja predsednik Aleksić je podsetio da Trstenik jeste grad koji se može pohvaliti viđenijim ljudima koji su ostavili traga u celoj Srbiji i rekao im da veruje da će neko od njih postići rezultate po čemu će biti upamćen i u Trsteniku i šire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari