Pet najboljih učenika koji žive na teritoriji opštine Kosjerić potpisali su Ugovor o stipendiranju za narednih godinu dana sa Fondom Fonda solidarnosti.

Povodom tog događaja održana je svečanost potpisivanja ugovora u Domu kulture u Kosjeriću. Studenti će dobijati po 10.000 dinara mesečno, a srednjoškolci po 5.000 dinara.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici lista „Danas“ koji su poklonili nekoliko brojeva lista sa knjigama i mts karticama, koji su toga dana imali u Kosjeriću akciju „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“. Proslavljeni košrakaš Vlade Divac takođe je prisustvovao proslavi.

Jedan od članova „Fonda solidarnosti“ Milan Stulović, kaže da dnevni list Danas čita pre svega vikendom, jer tad ima najviše vremena. Jedan od razloga Stulovićnavodi i taj što za Danas piše njegov prijatelj Dragan Vujadinović.

– List je korektan i objektivan. Sviđaju mi se tekstovi – naglsio je Stulović.

Inače, Fond solidarnosti osnovao je pre 15 meseci u Kosjeriću narodni poslanik Dragan Vujadinović, koji je istovremeno predsednik fonda.

Mesečno po 10.000 dinara će dobijati Vladimir Đokić, student treće godine Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Sanela Cokorović, studentkinja četvrte godine Pravnog fakulteta u Beogradu i Milija Vesović, student četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, a od srednjoškolaca stipendija je dodeljena Jeleni Filipović, učenici četvrtog razreda Medicinske škole u Užicu i Jeleni Perišić, učenici trećeg razreda Tehničke škole u Kosjeriću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari