Treće po redu takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“, u organizaciji sportskih ribolovaca „Pastrmka“ iz Pirota i Turističke organizacije Pirota, a pod pokroviteljstvom opštine Pirot, održana je u subotu na Keju kraj Nišave.

 Najbolju čorbu po ocenama žirija, u konkurenciji 24 takmičara, skuvala je ekipa „Barakuda“ iz Dimitrovgrada, drugo mesto pripalo je ekipi „He Pirot“, a treće je osvojila ekipa „Kafana Vrelo“ iz Pirota.

Član pobedničke ekipe „Barakuda“ Saša Gogov rekao je da nije očekivao nagradu, ali da mu ona prija, kao i lepo druženje i organizacija celog takmičenja.

– U mom kotliću je bilo soma, šarana, štuke, kečige i karaša. Poseban ukus čorbi daje voda iz reke. Čorbu spremam po starom i oprobanom receptu iz bakine kuhinje – kazao je Gogov.

Osim pobedničke, veliki broj građana koji se okupio na Keju, omiljenom pirotskom šetalištu, mogao je da proba i ostale specijalitete koje su spremili takmičari. Posebno je vladalo veliko interesovanje za čorbu iz kazana od 320 litara koji je spremao vlasnik Ribarnice „Blinker fiš“ Dragan Blidarević. Čorbu iz ovog kazana su sa slašću pojeli brojni posetioci, a mnogi su u posudama poneli i kući.

Propratni deo manifestacije bilo je i brzo ispijanje piva. Najbrža je bila ekipa „Diki trejd“.

Inače, pobednik koji je skuvao najbolju čorbu kao nagradu je dobio vikend za dve osobe na Srebrnom jezeru, za drugo mesto je obezbeđen vikend na Staroj planini, a osvajaču trećeg mesta pripao je kotlić. Nagrade je pobednicima takmičenja uručio predsednik SO Pirot Milan Popović koji je sa šefom kuhinje u pirotskoj bolnici Dejanom Panajotovićem i Ljubomirom Manićem iz „Tigra“ bio u žiriju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari