Novosadski NIS polumaraton, 17. po redu, održao se juče i prema rečima Lazara Isakova, predsednika Skupštine Novosadskog maratona, odziv je bio odličan.

„Kako nismo mogli da obezbedimo nagradni fond, odziv učesnika u trkama je bio i viši od očekivanog. Oko 600 njih je učestvovalo u glavnoj trci, a čak 3000 osnovaca i srednjoškolaca u trci namenjenoj njihovom uzrastu“, rekao je za Danas Isakov.

Miroslav Komarčević iz Beograda stigao je prvi na cilj u polumaratonu, nakon istrčanog 21 km za jedan sat, deset minuta i osam stotinki, drugi je Saša Stajić, takođe iz Beograda, a treći na cilj je stigao Goran Miličić iz Leposavića. Što se tiče ženskog polumaratona, prva na cilj je stigla Novosađanka Tanja Radumilo, stigavši na cilj nakon jednog sata, 39 minuta i 19 stotinki. Druga je bila Polana Grićar iz Ljubljane, a treća Dragana Špehar iz Rume .

Najbržima je medalje uručio promoter ovogodišnjeg polumaratona, karatista Dušan Dačić.

– Novosadski polumaraton je veoma značajna manifestacija za grad. Ona je jedna je od najuspešnijih ne samo u regionu već i šire – izjavio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, koji je i predsednik Organizacionog odbora novosadskog NIS polumaratona. On je rekao da je održavanje polumaratona promocija zdravog života, istakavši da je trčanje veoma uspešan vid borbe protiv jedne od najrasprostranjenijih bolesti sadašnjice, gojaznosti.

Pored ovih trka, juče su se održale i intersport – trka zadovoljstva, poletarac – trka mališana i puzeća trka beba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari