Najčitanije teme na stranici Danasa u Zrenjaninu 1Foto Miroslava Pudar / Zrenjanin

Početkom decembra 2021. otvorena je stranica Danas Zrenjanin na sajtu beogradskog lista Danas i to u rubrici “Danas na lokalu”, i isto takva stranica na društvenoj mreži Fejsbuk.

Vesti koje su izazvale najviše pažnje i čitanje bile su vezane za ekološke proteste i blokade puteva u decembru, kada su građani masovno protestvovali protiv predloga zakona o referendumu i zakona o eksproprijaciji.

Ovi protesti održavali su se širom Srbije, što je čitaoce zanimalo a isto tako interesovalo ih je i kako izgledaju blokade i ko ih organizuje u njihovom gradu.

Preko 10.000 pregleda imale su rubrike “Zašto je Danas na lokalu?” i “Širenje mreže Danasa na lokalu”, u kojima je predstavljena namera lista da se približi građanima, posebno u manjim sredinama gde su informacije slabo dostupne ili ih vlast isključivo predstavlja na za sebe promotivan način.

Čitaoce je interesovalo i šta se dešava sa kineskim radnicima na gradilištu Linglonga, kako se i gde leče, da li su vakcinisani, nakon što se pojavila informacija da su dvojica Kineza teško povređena.

Veliki broj pregleda zabeležila je i vest, sa fotografijom i video snimkom, da je blokiran most na Tamišu, između Tomaševca i Orlovata. Tamo su meštani protestvovali dva vikenda za redom jer je na mostu bio zabranjem putnički saobraćaj a dozvoljen teretni železnički. Nesporazum je privremeno rešen uklanjanjem barikada, da bi putnici prolazili a popravka mosta predstoji.

Čitaoce je interesovalo i koju vrstu pomoći može da pruži Udruženje Građanski preokret za one građane koji su zbog blokade puta dobili prekršajne prijave, šta je analizirao Zrenjaninski socijalni forum kao i zašto je stečajni upravnik Vojvodinaputa dobio 3,2 miliona dinara dok je nekim bivšim radnicima u stečaju isplaćeno 100 dinara.

Poslušali smo vaše predloge u decembru i izvestili o humanitarnom koncertu za malog Vukašina, dečijih horova “Sanjalice” i “Tanjalice”, kao i o stanju Subotičke ulice u Zrenjaninu, čiji stanari muku muče sa poplavama i nedostatkom asfalta i atmosferske kanalizacije.

Pratili smo hapšenje i suđenje Fantomima i članovima SSP, usvajanje budžeta grada za 2022. godinu, izbacivanje Gute iz Kulturnog centra, pripreme za Novu godinu, stanje u javnim preduzećima i zašto su na njihovom čelu v.d. rukovodioci, kao i kako je protekla prodaja fabrike vode.

Nastavite da nas pratite.

Jer – ko, šta, koga, čega, s kim, s čim ? S Danasom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari